Országos döntőben a SZKIRG kosarasai


A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium III. korcsoportos fiú kosarasai az idén is bejutotta a diákolimpia nyolcas döntőjébe. A Miskolcon megrendezett tornán a békési gyerekek a 7. helyet szerezték meg. Eggyel előrébb léptek a tavalyi kecskeméti helyezéshez képest. Az országos döntő gólkirálya a békési Balog Gábor lett.

Az áprilisi mezőberényi megyei döntőben ismét a SZKIRG csapata bizonyult a legerősebbnek Békés megyében. A Mezőberény elleni 40 pontos győzelem (44-4) után egy kiélezett, szoros mérkőzésen sikerült kiharolni a megyei bajnoki címet a BEG csapatával szemben (43-42). Már ekkor látszott, hogy a békésiek húzóembere ebben az évben az 5. osztályos Balog Gábor lesz. Két mérkőzésen 59 pontot dobott.

Az országos elődöntő rendezési jogát a tavalyi évhez hasonlóan most is Békés kapta meg. Így a gyerekek hazai pályán, a Karacs tornatermében vívhatták ki az országos döntőbe jutást. Baja, Debrecen és Szeged volt a vendégünk. A debreceniek legyőzése után egy újabb kiélezett mérkőzés következett a Szeged ellen, ahol a hazai szurkolók buzdítása melett győzött a SZKIRG csapata.

Következett a miskolci országos döntő. Előző évben Kecskeméten rendezték a III. korcsoportos kosarasok országos döntőjét, ahol a békésieknek nem sikerült meccset nyerni. Az idei csapatban hárman voltak ott Kecskeméten is. Az ő tapasztalatukra, a többiek Kenguru é Gyermek bajnokságban szerzett rutinjára alapozva bizakodva vágott neki a csapat a miskolci kalandnak.

A sorsolás Körmenddel, Zalaegerszeggel és Dombóvárral hozta össze csapatunkat. Még egyikkel sem játszottunk korábban, de mindhárom komoly kosaras hagyományokkal, magasab osztályban szereplő felnőtt csapattal rendelkező várost képviselt.

Sajnos a csoportmérkőzések során nem tudtunk győzni, bár az első meccsen a Dombóvár ellen nagyot hajrázott a csapat. A Zalaegerszeg ellen javuló játékot mutatott a csapat, de a győzelem elmaradt. Az utolsó csoportmeccsen már nem volt tétje a találkozónak egyik csapat szempontjából sem, így a játékvezetők elnézőbbek voltak a későbbi ezüstérmes Körmenddel szemben. Így a 7, helyért játszhattunk a BAZ megyei Tiszaújvárossal. És megszületett az első győzelme a békési csapatnak, hosszabbításban nyertünk a hazai csapattal szemben, ezzel egy hellyel előrébb léptünk.

Eredmények:

Dombóvár - Békés 63 - 52 (20-20,16-3,19-10,8-19)

Ld: Balog Gábor(48/6)

Zalaegerszeg - Békés 67 - 48 (16-18,24-12,15-10,12-8)

Ld: Balog Gábor (27/15)

Körmend - Békés 63 - 22 (26-10,25-10,12-2)

Ld: Balog G.(12)

Békés - Tiszaújváros 66 - 62 (22-8,8-18,14-11,14-23,6-2)

Ld: Balog G.(53)

140 dobott pontjával Balog Gábor lett az országos döntő gólkirálya.

A 7. helyezett csapat tagjai: Balog Ákos, Balog Csaba, Balog Gábor, Kiss Gábor, Király László, Mucsi Márk, Püski Balázs, Bánszki Dániel, Vozár Viktor, Zsombok Gábor, Pocsai Péter, Szabó Gábor edző: Balog Lajos,

Jövőre még előrébb szeretnének lépni a gyerekek.

Balog Vilmos


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!