2013. augusztus 5-től szállítják ki a szelektív gyűjtőket!


Tavaly év végén jelentős átalakulások történtek a hulladékgazdálkodási jogalkotásban. 2013. január 1-től hatályba lépett az új 2012. évi CLXXXV hulladékgazdálkodási törvény, mely 2014-től előírja a települések számára a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését.

A jogszabályi előírásokhoz igazodva, valamint a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. ebben az évben házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetését tervezi Békés városában.

A szelektív hulladék gyűjtésére minden békési lakosnak lehetőséget biztosít a közszolgáltató. Ingyenesen, családi házanként 1 darab 120 literes kerekes hulladékgyűjtő edény lesz igényelhető, a Kft. Verseny u. 4 szám alatti ügyfélszolgálatán. A közszolgáltató a tömbházas övezetekben lakók számára is lehetőséget biztosít az újra hasznosítható hulladékok külön gyűjtésére. Ennek értelmében a tömbházak számára 1100 literes zárható műanyag hulladékgyűjtő edényt fog kihelyezni a cég, minden tömbegység számára 1 darabot.

A szelektív hulladékgyűjtő edények 2013. augusztus 5-től szállítja ki ingyenesen a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. Az edényeken fel lesz tüntetve azon hulladékok köre melyek a hulladékgyűjtő edénybe helyezhető illetve azok is amelyeket nem lehet belerakni.

A következő hulladéktípusok gyűjtését tervezi a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft.:

  • Műanyag hulladékok (PET palackok, öblítős, mosó-és mosogatószeres, hypos flakonok, tejfölös poharak, fólia, zacskó, reklámszatyor, buborékos fólia),
  • Papír hulladékok (hullámpapír, kartonpapír, újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, italos karton),
  • Fém hulladékok (konzervdoboz, alumínium doboz) valamint
  • Textil hulladékok.

A begyűjtött szelektív hulladékok válogatása a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. Szarvasi u. 64/1. szám alatti telephelyén kialakított szelektív hulladékválogató műben fog történni.

A szelektív hulladék első begyűjtése 2013. augusztus 26-án lesz ezt követően minden páratlan héten kell a gyűjtőedényt kihelyezni, amikor azon területen a kommunális hulladék gyűjtés folyik.

További információval kapcsolatban érdeklődni a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. Békés, Verseny u. 4. szám alatti ügyfélszolgálatán, valamint telefonon a 66/ 411-174-es telefonszámon lehet.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!