Esély latolgatás a BFKC játékosaival


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Ambrus Dodit, Kovács Attilát akik tavaly az Orosházi FKSE-től és Varga Antalt kérdeztük, aki a Miskolc csapatából igazolt át 2011-ben a BFKC-hoz. Arról érdeklődtünk a játékosoktól, hogyan telt a nyaruk, az telt két hét alatt, hogyan látják a felkészülő csapatot és hogy mire számítanak az előttük álló bajnokságban.

Ambrus Dodi

- A nyár nagyon-nagyon mozgalmasan és szuperül telt. Az eleje kicsit munkával és az országos árvíz helyzetre való tekintettel elvezényeltek az árvízhez. Egy hetet a gátakon dolgoztam és védtem az országot. Utána következett a jól megérdemelt pihenés 3 hétre eltudtam utazni családomhoz Veszprémbe a kis családommal, ami nagyon jól sikerült, jó idő volt. Kis fiaim már olyan korban vannak hogy élvezték a családi kirándulásokat. Hódolhattam kedvenc hobbimnak a vadászatnak, ami sikeres is volt.

- Az idei szezontól hogy mit várok? Úgy gondolom nagyon kemény lesz. Az Eger, Balmazújváros, Nyíregyháza és a Törökszentmiklós csapat nagyon erős játékot fog képviselni, mind játékos állományba, sportdiplomáciában és motivációba. Ez a 4 csapat szerintem kiugró lesz a mezőnyből. A 5-6 helyre elég nagy csatákat várok első sorban magunktól, a Balassagyarmattól, Gödöllőtől. Emellett a FTC, PLER és a Szeged fiatal csapati is küzdeni fognak, ők most mutathatják meg, aggathatják oroszlán körmeiket.

- Biztos vagyok benne nagyon nehéz szezon lesz. Azt kívánom a csapatnak, hogy maradjon meg az eddigi békési küzdő szellem és csapat egység. Az újaknak pedig, minél előbb illeszkedjenek be, sérülésmentesen ússzuk meg a szezont és májusban egy jóféle "styop bulival" ünnepeljük meg a szezon végét.

Kovács Attila

- Jól telt a szünidő, a Balatonon nyaraltunk a barátaimmal és a családommal is vakációztam pár napot az Alpokalján. Aktívan töltöttem a szünetet, sokat teniszeztem, fociztam, futottam, próbáltam nem leereszteni.

- Erősen megváltozott a keret azóta, hogy tavaly Békésre igazoltam. Mondhatni új csapatot kell építeni, de azért a magja megmaradt a csapatnak. A csapat kiépítése nem lesz könnyű feladat, tavaly is pár forduló ráment arra, hogy összeszokjunk és kialakuljon az arculata a csapatnak. Sok fiatal játékos érkezett, remélem, hamar beilleszkednek.

- Jó lenne megtartani a tavaszi stílusunkat. Ez nehéz lesz, mivel két jó barát és egyben nagyon jó játékos távozott nyáron, Varsandán Áront és Győri Matyit nehéz lesz pótolni, azt hiszem, velük akár a dobogóért is versenyezhettünk volna. Idén az Eger, a Nyíregyháza, a Törökszentmiklós és a Balmazújváros ki fog emelkedni a bajnokságból. Véleményem szerint az 5-8. hely a realitás attól függően, hogy az új igazolások mennyire válnak be. A riválisok ellen minél több meccset kell nyerni és extra motivációval az élcsapatok ellen is jó lenne néhány meglepetést okozni, örömet okozva ezzel lelkes közönségünknek.

Varga Antal

- A nyár folyamán nem túl sok pihenésem volt munkám miatt, inkább csak hétvégente volt egy kis szabadidőm, amit próbáltam a baráti társaságommal tölteni. Azért akadt egy kis nyaralás is, ami teljes kikapcsolódás volt.

- A csapat magja megmaradt, úgy gondolom ez jó, mivel nem kell a csapatot teljesen újra felépíteni. A fiatal új játékosakat kell csak beilleszteni a csapatszerkezetbe. Bízok benne, hogy a szezon kezdetére egy "harcos" kis csapatunk lesz.

- A 2013/2014-es szezontól azt várom, hogy csapatunk az élbolyban legyen és okozzunk egy-két kellemetlen meglepetést az ellenfelek számára.

További sikeres felkészülést kívánunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!