A megyei útügyi biztos megkezdte az egyeztetést


Miniszteri biztosok kinevezésével teszi még hatékonyabbá és célirányosabbá a közút hálózat fejlesztését a Kormány. Az erről szóló utasítást 2013. június 15-i hatállyal adta ki Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A döntés által minden megyében a helyi és regionális viszonyokat jól ismerő politikusok segítik majd az úthálózat fejlesztését.

Békés megye közútfejlesztésért felelős miniszteri biztosául Dankó Béla, országgyűlési képviselőt, a 2. számú választókerület Fideszes elnökét nevezte ki a szakminiszter.

A képviselő elmondta, hogy elsődleges feladatának az önkormányzatok választókerületi és megyei szintű igényeinek felmérését tekinti, ezért mind a településekkel, mind a választókerületekkel megkezdte az egyeztetést a 2014-gyel kezdődő uniós költségvetési ciklus előtt.

"Az útügyi biztosok legfontosabb feladata az igények és problémák felmérése és az előkészítés megkezdése."- mondta el Dankó Béla

Ezzel együtt fontosnak nevezte a folyamatban lévő Regionális Operatív Programok keretében megvalósuló útfelújítások felgyorsítását, nyomon követését, és az EU-s források hatékony lehívásának elősegítését is.

Dankó Béla Békés megye jövője szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte az úthálózat mielőbbi fejlesztését.

Arra, hogy mindezt a Kormány is így látja, példaként az M44-es gyorsforgalmi út hamarosan induló megépítését emelte ki Dankó Béla, Békés megye útügyi biztosa, aki elmondta: biztos abban, hogy a következő időszak közútfejlesztést célzó beruházásai nyomán a megye még hatékonyabban kapcsolódhat be a Dél-Alföld és a határ menti régiók gazdasági vérkeringésébe.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!