Bemutatkozik a Békési Önkéntes Pont a Madzagfalvin


Megjelent: 2013 Szeptember 5. ( Csütörtök ) 15:11
Módosítva: 2013 Szeptember 9. ( Hétfő ) 09:27
A napokban megkezdte a munkáját a Békési Önkéntes Pont. Ez egy pályázati forrásból megvalósuló kezdeményezés, amelynek az a célja, hogy felvilágosítást nyújtson az önkéntességről, népszerűsítse az önkéntes munkát.

A Családért Alapítvány és a KÉSZ által jegyzett program arra is vállalkozik, hogy felkutassa azokat, akik szeretnének önkéntes munkát végezni, valamint azokat a civil vagy egyházi szervezeteket, állami fenntartású intézményeket, amelyek fogadnák és foglalkoztatnák őket. Az előbbiek számára jogszabályi információkat adnak, utóbbiaknak pedig tájékoztatást nyújtanak az önkéntesek foglalkoztatásának módjáról és feltételeiről. Az önkéntes pont a munkaügyi központtal együttműködve tájékoztatást ad a munkalehetőségekről és képzési ajánlatokról is. A Békési Önkéntes Pont Béké

A Családért Alapítvány és a KÉSZ által jegyzett program arra is vállalkozik, hogy felkutassa azokat, akik szeretnének önkéntes munkát végezni, valamint azokat a civil vagy egyházi szervezeteket, állami fenntartású intézményeket, amelyek fogadnák és foglalkoztatnák őket. Az előbbiek számára jogszabályi információkat adnak, utóbbiaknak pedig tájékoztatást nyújtanak az önkéntesek foglalkoztatásának módjáról és feltételeiről. Az önkéntes pont a munkaügyi központtal együttműködve tájékoztatást ad a munkalehetőségekről és képzési ajánlatokról is. A Békési Önkéntes Pont Békésen a Petőfi utca 4. szám alatt a 13. számú irodában tart fogadóórát hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8:30-13:30, szerdán 9:30- 15:30 között. Az oktatás, egészségügy és szociális területen megvalósuló szolgáltatások Békés mellett komoly támogatást nyújtanak öt közeli település (Bélmegyer, Doboz, Kamut, Murony, Tarhos) lakosai részére is. A Békési Önkéntes Pont minden szolgáltatása díjtalan!

Mivel az önkéntesség – noha jelentős múltja van, gondoljunk csak a kalákákra és a paraszti társadalmakban működött szívességen alapuló egyéb segítségnyújtásokra – korunkban még igencsak gyerekcipőben jár az országban, ezért az egy éven át tartó projekt arra is vállalkozik, hogy minél szélesebb körben megismertesse a rendszert. Ezért találkozhatnak a békésiek és az ide látogatók a 15. Madzagfalvi Napokon is a Békési Önkéntes Ponttal. A sátrat a Rendezvénytér mellett az Élővíz-csatorna mentén felállítva találják meg. A helyszínen amellett, hogy az önkéntességgel és e projekttel kapcsolatban kérhető bővebb felvilágosítás, családvédelmi és homeopátiás tanácsadással, valamint díjmentes vérnyomásméréssel állnak az érdeklődők rendelkezésére szeptember 7-én, szombaton 9-16 óra között.

A Békési Önkéntes Ponttal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a bekesionkentespont@gmail.com címen, vagy a 20/44-60-312-es telefonszámon.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!