Két csapatunk is ezüst érmes lett a Mátra Kupán


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Gyöngyös
Gyöngyösön került megrendezésre a Mátra kupa szeptember 6-8-ig A BFKC két korosztállyal nevezett a kupára 2000-es és 2002-es csoportba.

2000-es korosztályban 6 csapat volt jelen mindegyik csapat tavaly ebben a korosztályban országos döntős volt. Olyan nagy csapatok utánpótlásaival mérték össze tudásukat a békésiek, mint a PLER, FTC, Szeged, Gyöngyös, Debrecen stb. Csapataink így is két második hellyel tértek haza Gyöngyösről.

Mérkőzés eredmények:
2002-es születésűek:

Szeged Vörösmarty – BFKC 8 – 13
BFKC – Ózd Lóci DSE 12 – 5
BFKC – Budai-farkasok 19 - 8
FTC – BFKC 9 – 11
BFKC – PLER 10 – 19
Gyöngyösi KK – BFKC 4 – 11

2000-es születésűek:
Dabas VSE KC – BFKC 15 – 33
Debreceni SI – BFKC 21-20
PLER – BFKC 19 – 32
BFKC – Dunakanyar kézisuli 30 – 18
BFKC – Váci KSE 36 – 14

A torna végeredménye:
2000-es születésűek:

1. Debreceni SI
2. Békés
3. PLER-Budapest SE
4. Dabas
5. Dunakanyar Kézisuli
6. Vác
Legjobb játékos: Szász Bálint (Békés)
Legjobb kapus: Nagy Balázs (Debrecen)
Gólkirály: Bognár Alex (Dunakanyar)

2002-es születésűek:
1. PLER-Budapest
2. Békés
3. Ferencváros
4. Gyöngyösi Kézilabda Klub
5. Szeged Vörösmarty
6. Ózd Lóczi DSE
7. Budai Farkasok
Legjobb játékos: Tóth Szabolcs (FTC)
Legjobb kapus: Lakatos Krisztián (PLER)
Gólkirály: Lukács Péter (PLER)

Papp Bálint edző beszámolója a tornáról: " Eredményes hétvégén vagyunk túl. 3 nap alatt játszottunk 5 mérkőzést, amelyből 4 mérkőzésen magabiztosan nyertünk. Minden tekintetben felülmúltuk az ellenfeleiket főleg a támadásban nyújtott gyorsaságban és kreativitásban. Első mérkőzésen a Vác csapatat vertük meg simán 36-14-re.. Olyan tipikus első mérkőzéses meccsen.
Majd a Dabas csapatat sikerült legyőznünk. Itt a második felidei kapus teljesítmény nagyban hozzájárult, hogy a végén olyan magabiztosan 33-15 gólarányban nyertünk. A Dunakanyar csapatát is ötletes játékkal, kimagasló egyéni teljesítményekkel daráltuk be.
A nap mérkőzése este volt mikor a PLER csapatat vertük meg. Igazi csapatként sikerült, mind a védekezésben, mind a támadásban a kézilabdázás magas iskoláját bemutatni. Sajnos az utolsó mérkőzésen nem tudtuk azt nyújtani amit tudunk, hiszen az ellenfél a mi hibáinkból élt meg. Dekoncentráltak voltunk, az első 15 percben sorozatos buta hibákat csináltunk, ziccerek sorát hagytuk ki. A második félidőre viszont sikerült felzárkóznunk, de ismételten mikor egyenlíthetünk volna, akkor hibáztunk újra ziccert. A végen, viszont több olyan külső körülmény közre játszott, hogy nem tudtuk a mérkőzést megnyerni. Hibáinkból tanulunk es kijavítjuk, de én biztos vagyok benne, hogy ebben a korosztályban a mi csapataink az egyik legjobbak, még ha követtünk is el hibákat, de nem lehet 3 napon át a legjobb formája egy csapatnak.
Köszönőm a 3 napos munkáját es segítséget Vass Sanyinak aki nagyban megkönnyítette a munkámat. Büszke vagyok a csapatainkra, gratulálok minden játékosunknak, és Szász Bálintnak a legjobb játékos díjhoz!"

Gratulálunk a játékosoknak és edzőknek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!