A megye 21 városával egyeztet Farkas Zoltán elnök


Megjelent: 2013 Szeptember 11. ( Szerda ) 08:19
Módosítva: 2013 Szeptember 11. ( Szerda ) 18:24
A Békés Megyei Önkormányzat fogja össze a jövőben a megyei városok és térségeik fejlesztéseit

Egyeztetésre hívta Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Békés megye huszonegy városát, mert a jövőben a megye fogja össze a városok és térségeik fejlesztéseit.

A 2014-2020-ban megvalósuló települési fejlesztések így már a pályázati kiírások megjelenése előtt, összehangoltan egyeztetésre kerülnek. A javasolt fejlesztési javaslatok első körös leadására 15 napos határidőben állapodtak meg a felek.

Békés megye huszonkét városából – Békéscsaba kivételével – huszonegy város és térségére lebontott fejlesztéseket koordinál ezentúl a Békés Megyei Önkormányzat, hogy a Területfejlesztési és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyik alprogramában, a városok és térségeikre jutó források elosztása kiegyensúlyozott legyen.Olyan újszerű, térségspecifikus és integrált projektjavaslatokat és programcsomagokat vár a megyei önkormányzat a városoktól, melyek kiterjednek és hatnak a vonzáskörzetükben lévő településekre is.

A javasolt csomagoknak legalább 5-8 tovább bontható projekt részdokumentumot kell tartalmazniuk, ebből is látható, hogy komplex fejlesztési elképzeléseket vár a jövőre vonatkozóan a megye.

A megállapodás alapján tizenöt napja van minden városnak, hogy megkeresse a környező településeket, és a már meglévő fejlesztési elképzeléseit, ötleteit összehangolja velük, illetve bekérje tőlük a saját fejlesztési igényeiket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!