4 pontos hétvége


Szombaton megkezdte az NB1/B-s bajnokságot felnőtt és junior csapatunk. Sikerekkel tudtuk elkezdeni a szezont, mindkét csapatunk győztesként vonult le a pályáról.

Felnőtt:
Békési FKC - FTC 34-31 (18-17)

Egy nagyon kemény, pörgős meccset láthattak a nézők, küzdelemben nem volt hiány egyik csapatnál sem. Az első félidőben fej-fej mellett szórták a gólokat a csapatok, egy 3 gólos széria volt a félidő vége fele mikor sikerült 3 góllal el lépnie csapatunknak, de a félidő végére visszazárkózott az FTC 1 gólra így 18-17-es állással kezdtük a második játékrészt. A második félidőben csapatunk folyamatosan tartotta az előnyét. Sikerült 7 góllal is elmenni a békési gárdának, de a FTC hajrában 1 gólra is felzárkózott. Végül sikerült 3 gólos Békési győzelemmel zárni a mérkőzést.

BFKC : Domokos, Kopcsák 1, Kovács 8 (3), Molnár 5, Kardos 6, Sipeki 4, Gazsó 6, Ardeleán, Styop, Felföldi 1, Lehoczki, Polgár 3, Varga, Fekete, Kósa, Ambrus.
FTC: Tuba-Kovács, Molnár, Deli 6, Mogyorósi 1, Takó 3, szabó, Hadobás, Kónya 1, Békefi 1, Gyurcsovics, Félegyházi, Pozsgai 4, Iváncsi R., Márkus 9, Szovszki 6, Szász. Edző: Kiss György

Gávai Ferenc (edző): Azt túlzás lenne, ha azt nyilatkoznám, hogy jól játszottunk. Tipikus első bajnoki mérkőzés volt. Beizgult a csapat, túlizgult a meccset, az új játékosainknál meg abszolút így történt. Azért meg kell hogy mondjam, hogy nem ismertük a FTC-t. Ez egy jó kis csapat én úgy érzem. Végül nyertünk ez volt a legfontosabb. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt. Nagyon nehéz a sorsolásunk most ennél csak nehezebb mérkőzéseink lesznek most. Örülünk a győzelemnek, de a tanulságokat mindenképp le kell vonni, mert így tudunk csak fejlődni.


Junior:
Békési FKC - FTC 34 - 29 (20-13)

Junior csapatunknak sikerült a mérkőzés 6. percétől vezetnie a mérkőzést.

BFKC: Styop, Földesi, Kiss, Farkas 4, Felföldi7, Szilágyi 3, Domokos 8, Gulyás, Ivanics 3, Kánya 2, Karács 1, Roczó 5, Fedor, Szőnyi, Csibe, Juhász 1. Edző: Kádas László, Papp Bálint
FTC: Jandsó, Végh 4, Elek, Garamvölgyi 3, Hadobás, Kovács 6, Kuhn 1, Urbán, Szekeres 1, Lőrincz 3, Ónodi, Félegyházi 3, Bártfhy, László, Pádár 8. Edző: Kiss György.


Gratulálunk a Békésnek!


Jövőhéten vasárnap az eger otthonában lépnek pályára csapataink.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!