Apáik nyomdokaiban!


Ifj. Surman Zoltán és Ifj. Antóni Antal is győzedelmeskedett a nemzetközi Testvérvárosok Kupán!

2013.szeptember 14.-én került megrendezésre Kiskunhalason a XIII. Testvérvárosok Kupája elnevezésű rendkívül nívós, meghívásos nemzetközi verseny.

A rendezvényen 29 párban léptek szorítóba a meghívott versenyzők. A Surman Box Clubból Ifj. Surman Zoltán és Ifj. Antóni Antal kapott meghívást. Az egyesületet, mondhatni egyfajta "Családi Team" képviselte, hiszen a versenyzőket a két egykori békési kitűnőség, Surman Zoltán és Antóni Antal kisérték el, akik azon túl, hogy a versenyzők édesapjai, a felkészítő edzőik is egyben.

A nap első párjaként lépett szorítóba Ifj. Antóni Antal. Ellenfele a Szolnokiak versenyzője Pongrácz Márk volt. Versenyzőnk a tőle megszokott határozottsággal kezdett neki a mérkőzésnek, amelynek eredményeként ellenfelét azonnal beszorította a sarokba és több tiszta és kemény ütéssel eltalálta testen és fejen egyaránt. Ezt követően ellenfelünk edzője azonnal feladta a mérkőzést, és hangot adva nemtetszését nyilvánította ki, mert versenyzőnk legyőzte tanítványát. Természetesen vezető edzőnk /Surman Zoltán/ versenyzője védelmére kelve, megfelelő intelligenciával válaszolt a Szolnokiak Trénerének és kezelte a helyzetet!

Ifj. Surman Zoltán egy számára új súlycsoportban próbálta ki magát, hiszen az eddigiektől eltérően a junior korcsoport 57kg-os kategória helyett 54kg-ban mérette meg magát, és ezen az estén ő is Szolnoki versenyzőt kapott a bajnoki cím eldöntésére Farkas István személyében. Ennek megfelelően ezen a mérkőzésen sem maradtak el a "bakik"! Versenyzőnk ellenfelével szemben végig rendkívüli fölényben bunyózott. Bár az utolsó menetre kissé elfáradt, de ennek ellenére nem volt kétséges egy pillanatig sem győzelme. A "hideg zuhany" akkor érkezett, mikor a zsűri asztalnál némi tétovázást követően kihirdették ellenfelünk győzelmét. Vezető edzőnk ezt követően az ellenfélnek sportszerűen gratulálva, azonnal a zsűri asztalához lépve elkérte a pontozó lapokat, amelyen egyértelműen látszott, hogy Ifj. Surman minden pontozónál egyhangúan nyert. A zsűri, ezután elnézéskérés közepette, kihirdette a valós eredményt, amelyen a Bajnok egyhangú pontozás mellett Ifj. Surman Zoltán volt.

- Ezen az estén is történtek "furcsaságok". De versenyzőinktől a győzelmet nem lehet csak úgy elvenni. Rendkívül jól bunyóztak ezen az estén is és mindenképpen a jövő reménységei.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!