Budapesten versenyeztek a Békés DAC atlétái!


Szakadó esőben, hideg, szeles, őszi időben kezdődött az atléták összetett országos bajnokságának első napja, míg késő nyári időben fejeződött be a második nap, Budapesten, a Honvéd Iharos atlétikai pályáján.

A Békési DAC női hétpróbában indult különböző korcsoportokban, hat női versenyzővel. A békési lányok nagy sikert értek el, hiszen mind a hatan éremmel térhettek haza.

Nyeste Ágnes az ifjúságiak nagy létszámú mezőnyében bronzérmes lett. Ági, a kicsit gyengébbre sikerült távolugrás után, fantasztikus 800 métert futott és így léphetett fel a dobogóra.

Hortobágyi Anikó az első nap után remek egyéni csúcsra állt, de másnap egészségügyi problémái akadtak, így a távolugrás nem sikerült. Utána azonban remek gerelyhajítással és 800 méterrel az ötödik lett. Vezérletével a felnőtt csapatunk harmadik helyen végzett Hortobágyi Anikó, Horváth Anikó és Darvasi Anett összeállításban.

A junior lányok nagyot küzdve szintén a dobogó alsó fokára léphettek. A csapat összeállítása Darvasi Anett, Pankotai Kinga és Szabó Nóra.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!