A vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartási rendjéről!


Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megalkotta a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 24/2013. (IX.27.) rendeletet, amely 2013. október hó 15. napján lép hatályba.

A rendelet értelmében a rendelet hatálya alá tartozó vendéglátást folytató üzlet pénteken, szombaton és vasárnap 23 órától másnap 06 óráig csak akkor tarthat nyitva, ha a jegyző az eltérő nyitva tartást engedélyezi. Az engedélyt a már működő vendéglátó üzleteknek is be kell szerezniük, ha nyitvatartási idejük a hétvégi nyitvatartási tilalom idejére esik.

Ha a már működő, vendéglátást folytató üzletek bejelentett nyitva tartási ideje a hétvégi nyitva tartási tilalom idejére esik, abban az esetben az üzemeltetők két lehetőséggel élhetnek:

  • Eltérő nyitva tartási kérelemmel fordulnak a jegyzőhöz (külön engedélyhez kötött), vagy
  • a vendéglátó üzlet nyitva tartási idejét hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) 23.00 óra előtti időre módosítják (külön engedélyhez nem kötött, a jegyző a módosított nyitva tartási időt nyilvántartásba veszi.)
  • Az eltérő nyitva tartásra vonatkozó írásbeli kérelmet az üzemeltetőnek a rendezvény időpontját megelőzően alkalmi (egyszeri) nyitva tartási kérelem esetén legalább 15 nappal, rendszeres nyitva tartási kérelem esetén 30 nappal korábban kell benyújtani a jegyzőnek.

    Az eljárás illetékköteles, az illeték mértéke: 3000,- Ft

    A rendelet teljes szövege a bekesvaros.hu honlapon megtekinthető.


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!