CSALÁDI NAP a SZKIRG-ben


Az idő is kegyes volt hozzánk...

2013. október 5-én szombat kora délután gyönyörű napsütésben szélesre tárta kapuit a SZKIRG Szánthó A. utcai intézményegysége.

Hamar megtelt az iskola tornaterme, ahol az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az V. CSALÁDI NAP.

Vég Gábor intézményegység vezető köszöntője után az óvódások számára meghirdetett rajzpályázat díjátadására került sor. Ezt követte egy kis műsor, ahol felléptek az óvódásaink, Durkó Berci, Durkó Balázs furulya ill., klarinét szólóval, az. 5.d és 6.e lelkes lányai modern táncokkal. Zsombok Szandi szalaggyakorlatával ismét elkápráztatta a közönséget. Végül intézményegységünk erre az alkalomra szerveződött /főleg 8.d osztályosokból álló és néhány kollégámmal kiegészült/ énekkara két dallal örvendeztetett meg bennünket Vérné Kati néni vezényletével.

A délután számos programot tartogatott még a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. Az udvaron felállított ugráló vár és egy óriás csúszda várta a kisebbeket, nagyobbakat egyaránt. Az íjászok biztonságos helyen tanítgatták az érdeklődőket. Bucsi Adri lova türelemmel viselte, ahogy váltakoztak a hátán a "lovasok". Az Élővíz-csatornán kajakosok fogadták a csónakázásra vágyókat. Cserkészeink játékokat tanítottak.

Az iskola épületében sem unatkoztak a gyerekek. Kipróbálhatták a virtuális vezetést szimulátoron, a "játékkuckóban" gyöngyöt fűztek, logikai játékokat próbálgattak. A sakkozást kedvelőknek izgalmas partikban volt részük. Az ügyes kezűek harisnyavirág készítés technikájával ismerkedtek. Voltak, akik csuhéból készítettek ajándékot és örvendeztették meg ezzel szüleiket. A fiúkat inkább a fafaragás vonzotta.

Az arcfestő és testfestő kollégáimnak egy pillanat szünetük nem volt, folyamatosan készültek a szebbnél szebb "művek".

Az egészségmegőrzés is helyet kapott, a védő nénik készségesen álltak az érdeklődők rendelkezésére, vérnyomást, vércukrot mértek.

Az ebédlőben folyamatosan vetítettük a tizenhárom nyári táborunk emlékképeit. Az asztaloknál családok, barátok, szülőtársak beszélgettek a frissen sült kolbász, sütemények fogyasztása közben.

Az idő előre haladtával lassan kezdett kiürülni az iskola.

Bízunk abban, hogy mindenki szép élményekkel tért haza.

Köszönjük a "külső" segítők, szponzorok, szülői munkaközösségek támogatását!

Szeverényi Valéria

/Kapcsolódó fotók a képek"fül" alatt./


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!