Döntetlen Nyíregyházán


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Nyíregyháza
Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza - Békési Férfi Kézilabda Kft. 25 - 25 (13-8) Vasárnap a Békés csapata Nyíregyházára utazott a 4. forduló mérkőzését megnyerni. A Nyíregyháziaknál Tamási, Braun és Debreczeni hiányoztak, míg nálunk kapusunk Ardeleán Péter betegség miatt nem tudott ott lenni.

Nagyon nehezen kezdett csapatunk, pontatlanul, sok hibát ejtettek a fiúk, így a 16. percben éljen-éljen 6-2 a hazai csapatnak. A nyíregyháza a hibákat több gyors lerohanással is büntette, de a hibák náluk is kiütköztek. Végül sikerült a félidő végén két lerohanással egy 13-8-as aránnyal fordulni a félidőben.
A szünet jót tett csapatunknak, 1-9-es szériát tudtak nyomni a fiúk az első félidő elején. Domokos a kapuban egymás után fogta a labdákat, a védekezésünk is összeállt. Támadásban pedig sorra szórta csapatunk a gólokat. Itt úgy tűnt, hogy a békésiek küzdőszelleme által az a mérkőzés a vendég csapaté lesz. Azonban becsúszott pár hiba, de ezt is egyből javította csapatunk és megint közte volt a 2-3 gólos vezetés. Ám az utolsó 5 percben, mintha a nyíregyháziak 2 emberrel többen lettek volna a pályán. Edzőnket Gávait kiállították két percre, majd Domokos kapusunkat piros lappal, mindkettőt sajnálatos módon vélemény megnyilvánítás miatt. A vendégek hetessel kiegyenlítettek a 30. percben és csapatunk már erre nem tudott góllal válaszolni, így 25-25-ös inkább hazai csapatnak mondható siker született.

Nyír: Boczák, Tarnvölgyi 2, Kaplonyi 6, Kozma, Erdős 1, Gadnai, Bécsi 1, Varga, Juhász 3, Nagy Cs. 3, Szűcs B. 8, Dobos, Szöllősi Á. 1, Jobbágy R., Jobbágy R. Edző: Varga Zsolt

BFKC: Domokos, Ambrus 4, Kopcsák 2, Kovács 6, Molnár 5, Kardos 1, Polgár 2, Styop, Sipeki 4, Varga, Fekete, Kósa, Gazsó 1, Lehoczki, Felföldi, Szilágyi D.

Gávai Ferenc (edző): Elég nehéz értékelni a meccset, mert az első félidő 25. percéig ott maradtunk békésen. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, viszont óriási pozitívum, hogy feltudtunk állni. Csináltunk egy 9-1-es etapot, ami azt jelenti van tartása a csapatnak és erősek vagyunk lelkileg. Második félidőben végig vezettünk, győzelmet is érdemeltünk volna szerintem. Úgy érzem, az hogy csak 1 pontot szereztünk, az nem cska rajtunk. Ezt nagyon sajnálom, kár hogy ilyenekkel is meg kell küzdeni az embernek. Dolgoznak a fiúk, harcolnak, csinálják a dolgokat és egy-két ember elrontja a munkájukat. A tanulságot le kell vonnunk, hogy így mérkőzést nem szabad kezdeni ahogy most kezdtünk. Mindig is azt tanítottam, hogy először nézzünk tükörbe és hát elrontottuk a mérkőzés elejét. De azért ennek az egy pontnak is van értéke.

Gratulálni tudunk csak a csapatnak ezért a küzdelmes mérkőzéshez!

Október 12.-én (szombaton) a Gödöllő csapata érkezik Békésre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!