Izsó Gábor a Csabai Kolbászfesztiválról és Békésről


Idén a megye névadó települése, Békés lesz a Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa.

Idén a megye névadó települése, Békés lesz a Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa.

Nagy megtiszteltetés és egyúttal komoly lehetőség, hogy ilyen módon részt vehetünk az egyik legnagyobb hazai gasztronómiai rendezvényen – fogalmazott Izsó Gábor polgármester.

Mint elmondta, hogy az elmúlt évek eredményei egységes rendszerbe foglalva jelennek meg Békéscsaba és az ország közvéleménye előtt a fesztiválon.

Egy gasztronómiailag, kulturálisan és turisztikailag is vonzó Békést fogunk bemutatni, előtérben a vízi túrázással, a Békés-dánfoki Üdülőközponttal, az uszodával és a gyógyvízre épülő Békési Kistérségi Járóbeteg-ellátó Komplexummal, illetve a kerékpárosbarát úthálózattal - ecsetelte a polgármester.

A négy napos fesztiválra magunkkal visszük Békés ízeit is, a békési kolbászt, a békési pálinkát és az egyre keresettebb békési lekváros papucsot, amelyek egy látvány disznótor keretében kerülnek az ízek kedvelői elé. Természetesen a vendégek hagyományos békési, kézműves portékát, így kosarat illetve kerámiát is megismerhetik, ahogy betekintést nyerhetnek a város színes és pezsgő kulturális életébe.

Izsó Gábor végezetül elmondta, a város a gyúrócsapatával ismét részt vesz a szombati kolbászkészítő versenyen is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!