A kiváló szakember, aki több mint negyven éve dolgozik már hentesként, s a híres békéscsabai Krajcsó Páltól tanulta a mesterséget, húsz évig volt a békési Nagyház Pinceborozó főszakácsa, pacaljáért sokszor az ország legtávolabbi pontjairól is eljöttek a vendégek.
Csaviga a mai napig reggel 4 óra 30 perckor kell, saját földjén, saját maga termelte takarmánnyal hizlalja saját disznóit, és azokat saját maga is vágja le, dolgozza fel. Ugyancsak ő készíti szalámiját, hurkáját, májasát, tepertőkrémét, és saját márkanéven a roppant népszerű CSAVIGA kolbászt.
Az érdeklődők a Csabai Kolbászfesztiválon megtekinthetik, hogy milyen egy tradicionális Csaviga féle disznóvágás, ahogy láthatják majd azt is, hogyan készül az országszerte híres kolbász, aminek a mester szerint a házi abrakkal hizlalt vegyes húsú sertés és hozzáértő gondos füstölés a titka. A Csaviga-féle termékeket Békés standján meg is lehet majd kóstolni.