Egyre aktívabb a BÖP: drogprevenció, operettgála és ételosztás


A Békési Önkéntes Pont – azután, hogy mindeddig igyekezett az önkénteseket és a rászorulókat megszólítani, pályázati forrásból megvalósuló kezdeményezéseit megismertetni a szélesebb közvéleménnyel - immár egészen konkrét programokat valósít meg Békésen, valamint a pályázat által még érintett négy településen.

Így október 11-én, pénteken 15 órától Békésen a speciális szükségeltet biztosító lakásotthonba látogatnak Nagyszénásról olyan drogrehabilitált gyógyuló fiatalok, akik saját sorsukat bemutatva és felvállalva beszélnek a kábítószerről. Ugyanezen a napon 17 órától Dobozon kerekasztal-beszélgetésre kerül sor hasonló témában a kultúrház klubtermében, szintén a nagyszénási fiatalok részvételével. A Békési Önkéntes Pont tervei szerint "Együtt a drog ellen" címmel ezzel a rendezvénnyel és sorozat kezdődik el Dobozon, melynek társszervezője Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő.

A szervezet meg fog jelenni november 10-én a Molnár István-féle Libás tanyán, annak Márton-napi rendezvényén, ahol népszerűsítik a Békési Önkéntes Pontot és az önkéntes munkát.

November 30-án a Nefelejcs Egyesülettel és a KÉSZ-szel közös karácsonyváró kulturális rendezvényre kerül sor "Angyali üzenet: advent érkezik" címmel. A rendezvényen a tervek szerint fellép városunk operett üdvöskéje Kékkovács Mara, valamint a szintén békési gyökerekkel rendelkező Jantyik Csaba színművész is.

A KÉSZ és a Családért Alapítvány évek óta kedves műsorral és ajándékcsomaggal kedveskedik a legszegényebb békési gyerekeknek. A december 6-i rendezvényt idén a Békési Önkéntes Pont égisze alatt és szervezésében valósítják meg.

Az önkéntesek támogatni kívánják továbbá a Hétkrajcár Hétvégi Gyermekélelmezési Programot. A következő hónapokban terveik szerint hét alkalommal fogják biztosítani a rászoruló családokban nevelkedő gyermekeket elérő kezdeményezésben az étkeztetés feltételeit.

A projekt a TÁMOP - 5.5.2-11/2-2012-0023 jelú pályázat keretén belül valósul meg!

Bővebb infó: www.bekesionkentespont.hu

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!