Drogprevenciós előadást szervezett a Békési Önkéntes Pont!


Megjelent: 2013 Október 16. ( Szerda ) 11:49
Módosítva: 2014 Március 12. ( Szerda ) 09:40
17 órától Dobozon kerekasztal-beszélgetésre került sor a kultúrház klubtermében, nagyszénási fiatalok részvételével. Az esemény az Önként Békésen TÁMOP - 5.5.2-11/2-2012-0023 számú projekt keretében valósult meg!

A Békési Önkéntes Pont tervei szerint "Együtt a drog ellen" címmel sorozat kezdődik el Dobozon, melynek társszervezője Jeanne-Marie Wenckheim Dickens grófnő.

Bereczki Mónika beszámolója:

Mielőtt a dobozi kerekasztal beszélgetés 17 órakor elkezdődött, előtte Békésen a speciális lakásotthon fiatal lakóit látogatták meg a nagyszénási fiatalok, akik szenvedélybetegek drog rehabilitációjában vesznek részt. A két fiatal meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogy hogyan jutottak el idáig .Megrázó és egyben felemelő élmény volt Őket hallgatni. A kötetlen beszélgetésnek adhatnánk azt a címet is hogy honnan hová döbbenet, hogy a mindennapi apró gondjaink mennyire porszemnek tűnnek abban a helyzetben amikor egy 22 éves fiatal újra akarja építeni az életét . Keresi az értékeit keresi az emberi önmagát , úgy hogy közben rájött, hogy mit veszített el. Ami elmúlt azt már nem lehet meg nem történté nyilvánítani. Újat kell kezdeni- itt vannak a segítő kezek-, de közben folyamatosan keresik a régi Jó ismerősők, Jó barátokakik húzzák vissza a szennybe, mocsokba.

Erről még most is nehéz beszélni.

Ezek után indultunk Dobozra, ami teljesen más hangulatú és teljesen más üzenetet magában hordozó , de természetesen szintén a drog ellen szervezett szakmai beszélgetés volt. Ennek a drog ellenes összejövetelnek a kiinduló alapja az volt, hogy az ősszel faluból való két fiatal áldozatául esett szintén a szernek olyan mértékben, hogy halálos áldozata is lett.
A falubéliek úgy gondolták, többek közt Jeanne Mari Weinckheim grófnő hogy ez figyelmeztetés. Figyeljünk oda egymásra családtagjainkra. Itt kapcsolódott az önkéntes pont azzal a feladatvállalásával, hogy segít fenyitni a leragadt szemeket a társadalmi felelősség vállalással. Nem a kirekesztés, hanem a közös megoldás keresés a feladatunk. Ez a kezdő rendezvény előkészítése egy sorozatnak a drog ellen a fiatalokért. Ezen a rendezvényen a meghívottak között felszólalt az alpolgármester a helyi rendőrőrs munkatársai, akik elmondták, hogy mi a helyzet drogügyben a településen. Elmondta a véleményét a Weinckeim Dénes alapítvány kuratóriumának tagja. A MI- értünk alapítvány munkatársa Mező Ildikó szóróanyagokat hozott és elmondta a lehetőségeket, hogy hova lehet fordulni a szenvedély betegeknek, miben tudnak segíteni.

Vannak még nevek amiket holnap tudok majd leírni. A kötetlen beszélgetés a következő programra az ötletelések a lehetőségek , hogy - hogyan tovább nagyon jó hangulatban telt a finom kalács és tea csak melegítette a lelkünket ezen a szép őszi estén.

A Nagyszénásról érkező fiatalok is bekapcsolódtak a beszélgetésbe
megosztották velünk gondolataikat és felajánlották további önkéntes segítségüket. Nagyon értékes estet tudhatunk magunk mögött.

(X) Reklám

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!