Indul az NBII- es kosárlabda bajnokság


Helyszin: Békés Sportcsarnok, Jantyik, 21-25
A Békési SZSK felnőtt csapata számára október 19- én kezdődik a NBII- es pontvadászat. 18.00 órakor fogadják a városi sportcsarnokban a Hajdúhadházi Farkasok csapatát.

Ma este megkezdi bajnoki menetelését a BSZSK kosárlabda csapata. Az ellenfél a Hadházi Farkasok csapata lesz, akik tavaly indultak először az NBII- es bajnokságban. Játékos edzőjük, a sokszoros válogatott Walke Károly vezérletével jó középcsapattá váltak.

"Walke Mosonmagyaróvári születésű sportolóként került 1981-ben Szegedre. A magasbedobót egy utánpótlástornán szúrták ki , 16 évesen meglátták benne a tehetséget, és Szegedre csábították. 1988-ig játszott a Szeged SC-ben és a Szeol-Délép SE-ben, majd a pályafutása során a Honvédban, a Debrecenben, a Falcóban, a Szolnokban, a Sopronban és a Nyíregyházában pattogtatott. Nyert két bajnoki címet a Honvéddal, három magyar kupát (kettőt a Honvéddal, egyet a Falcóval), és 122-szer léphetett pályára a válogatottban. Játékos-pályafutása után edzősködött Debrecenben, majd miután csődbe ment a hajdúsági együttes, a B csoportos Debreceni Egyetemmel bajnoki címet és feljutást érő évet produkált. Salgótarjánban is hasonló kalandokban volt része, az anyagi gondok miatt kellett otthagynia az A csoportos együttest" - olvasható a délmagyar.hu oldalon (http://www.delmagyar.hu/sport/walke_mini_kormendet_epit_derecsken/2255347/).

A hadházi csapat lelkesedését, fegyelmezett játékát sok csapat megirigyelhetné. Ettől függetlenül a ma esti mérkőzés esélyese a hazai gárda. Tavaly mindkétszer nagy különbséggel nyertek Nagy Ádámék. Most is hasonló, közönségszórakoztató játékra készülnek a békési fiúk.

A felkészülési mérkőzések alapján bátran mondhatjuk, hogy az idei BSZSK erősebb lesz a tavalyinál. Érkezett két mezőberényi játékos, Zsíros Gábor és Kis Gergő. Rajtuk kívül komoly erősítésnek számít a szerb I. osztályból, a Varvarin csapatából igazolt Bojan Risimic és Nikola Solevic. Visszatért az aktív játékhoz a saját nevelésű Takács Imre is. De a csapat igazi ereje abban áll, hogy az edzéseken rendszeresen mindenki részt vesz. A 2013/14- es szezonban egy gyors, jól dobó, sokat futó csapatot láthat majd a békési közönség. Ezzel a kerettel a cél a bajnoki cím megszerzése.Ennek első állomása a ma este 18.00 órakor kezdődő mérkőzés, amelyre várjuk a kosárlabdát szerető szurkolókat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!