Junior ökölvívó Országos Bajnokság


Junior OB-n a Surman Box Club

2013.október 17-20 között került megrendezésre a Junior korú ökölvívók országos bajnoksága Kaposváron. A négy napos versenyen rekordszámú induló lépett szorítóba, hiszen 52 egyesület 161 öklözője húzhatott kesztyűt. Ennél lényegesen több nevezés érkezett, de a szabályok értelmében a négy napos verseny idején minden súlycsoportban maximum a 16 legjobb versenyző indulhatott el.

A Surman Box Clubot Surman Zoltán Jr., az 54kg-os, míg Kovács Kristóf az 57kg-os kategóriában képviselte. Talán a teljes mezőnyben ez a két súlycsoport volt a leg nehezebb. Ezekben a kategóriákban volt a legtöbb kiemelkedő olyan ökölvívó, akik közül bárki megnyerhette a bajnokságot.

Zoli a sorsolás fintorának a nehezebb ágon kezdett és az első napon nagy Martin győri Gladiátor versenyzőjével csaphatott össze. Zoli végig nagy fölényben bunyózott, de az is hozzá tartozik, hogy rendkívül mereven. Nagyon bizonyítani akart, de sajnos ezzel tette saját maga számára nehézzé a feladatot, de ennek ellenére jó ökölvívással és egyhangú pontozással jutott tovább. Kristóf az 57kg-ban Kovács Elemér ellen kezdett a Juta Ring Sc versenyzőjével. Már az első menetben mind a két fiú igen kemény ütésváltásokba bocsátkozott, amiből versenyzőnk jött ki jobban és többször testen komolyan eltalálta ellenfelét, aminek következtében számoltak is ellenfelére. Ezt követően ismét folytatta a támadásokat így az ellenfél sarkából repült is a törölköző, ennek megfelelően Versenyzőnk TKO-s győzelemmel jutott tovább.

A második nap már sajnos nem volt ennyire szép. Zoli a nagykanizsai Dernárecz István ellen mérkőzött az éremért. Ezen a mérkőzésen is győzelemmel számoltunk, sőt bíztunk a végső győzelemben is. Elég jól kezdett, de sajnos a végére elfáradt és az ellenfél igen erős birkózásba kezdet. Egy rendkívül "csúnya" dulakodós mérkőzés alakult ki, amiben sajnos pontozásos vereséget szenvedtünk, így Zoli az 5. helyen zárt. Kristóf az éremért a végső győzelemre is esélyes budapesti Központi Sport iskola versenyzőjével, Berki Krisztoferrel csapott össze. Az első két menetben a versenyzőnk nagyon jól bunyózott, de a harmadikban sajnos egy általunk elhamarkodott bírói döntésnek köszönhetően leléptették és így TKO-s vereséget hirdettek ki és így Kristóf is az 5. helyen búcsúzott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!