Romániában Jártak a Surman Box Clubosok


Olaszország után Romániát is bevették a Surman Box Club versenyzői

Olaszország után Romániát is bevették a Surman Box Clubos versenyzők. Az idei évben már több versenyzőnk amatőr szinten és a profik között is szép eredményeket értek el külföldön. 2013. október 26.-án a Romániai Nagyszalontán került sor egy rendkívül színvonalas ökölvívó találkozóra, amelyre két magyar csapat is meghívást kapott. A Surman Box Club mellett a Debreceni DVSC versenyzői is képviselték hazánkat! Nagyon magas rangú verseny volt, hiszen versenyzőinknek többszörös Román korosztályos bajnokokkal és több nemzetközi tornát megnyerő román versenyzőkkel kellett összemérni erejüket!

A Surman Box Clubot Surman Zoltán edző és egykori edzője a többszörös Román bajnok Vas Gyula kísérte el csapatvezetőként. Ifj. Antóni Antal a gyermek korcsoport 38kg-os kategóriájában, Balla István a serdülők 40kg-os, Surman Zoltán Jr., mint ahogy Kovács Kristóf is a juniorok 57kg-os kategóriájában, majd Szalontai Mihály az Ifjúsági korcsoport 64kg-ban és Rácz József az Elit korosztály 75kg-os kategóriájában lépett szorítóba!

Egyből az első párban szólították a szorítóba Ifj. Antóni Antalt. Ellenfele Jeler Daniel volt Zilajról. Versenyzőnk sajnos az első menetben kissé elaludt, végig szinte csak az első kezét használta és ez kevés volt a harcos Román versenyző ellen. A 3. menetre már magára talált és lényegesen jobb volt ellenfelénél, de egy menettel nem lehetett az előző kettőt ellensúlyozni!

5. párban Balla István szintén a Zilajról származó Doghi Dorinnal csapott össze! Az első menetben azonnal egymásnak esett a két fiú, amiből rendre ügyesen került ki versenyzőnk, viszont egy dulakodás alatt ellenfelünk fejjel előre versenyzőnk bordáját találta el és egy korábbi sérülés kiújult, így feladni kényszerültünk a mérkőzést!

Tizennegyedik párban szólították a ringbe Surman Zoltán Jr.-t, aki az aradiak Miculit Adelin nevezetű versenyzőjével csapott össze! Zoli azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a megbeszélt taktika alapján. Majd a lehetőségekhez mérten, komoly hangsúlyos ütéssekkel, akciókkal folytatta. Zoli olyan technikákat is elővett amelyet az előtt még soha és nagyon jól bunyózott. A három menet alatt egy percig sem volt kétséges versenyzőnk győzelme, bár az ellenfél edzője igen harsányan adott hangot annak a nemtetszésnek, hogy versenyzője vesztésre áll. A végén egyhangú pontozással versenyzőnk győzelmét hirdették ki! A folytatásban Kovács Kristóf következett, szintén egy Aradi versenyző Bostan Raul ellen. A mérkőzés egy nagyon parázs találkozót hozott! Versenyzőnk nagyon komoly csatában küzdött a kemény román versenyző ellen! Az ellenfél minden szabálytalanságot bevetett, amit csak lehetett, sőt a harapástól sem tartózkodott. Több esetben megharapta versenyzőnket, mint ahogy a későbbiekben Rácz József versenyzőnket is az ellenfele. Ennek ellenére a bírók csak a mi fiainkat figyelmeztették olyanokért, amit el sem követtek. A mérkőzés hevében, már az első menet végére komollyá fordult a Zoli mérkőzésén elkezdődő kiabálós Edzői "háború". A mérkőzés során versenyzőnk sokkal jobban bírta ellenfelénél, aki egy pillanatig sem hátrált meg és annak ellenére is igen keményen próbált támadni, hogy több alkalommal meg is volt ütve, amely miatt egy alkalommal számoltak is rá. Versenyzőnk a ringben harcolt, míg edzőnk a Románok edzőjével folytatott kiabálós pszichés hadviselést. Az eredmény meg is lett Kristóf egyhangú pontozásos győzelmet aratott, majd az ellenfél edzője elismerően gratulált edzőnknek versenyzői teljesítményéhez! Az ifik között 21. párban bokszolt Szalontai Mihály, Sidor Alexandru nagyváradi versenyző ellen! Misi végig szépen, taktikusan bunyózva előzte meg ellenfelét és két meneten át tanári módon oktatta. A harmadik menetre kissé elfáradt, de akkor sem tudott a román versenyző ellene mit tenni csak dulakodott végig. Ennek ellenére meglepetés ért minket mikor 2:1 arányú vereségünket hirdették ki, holott Misi végig irányította a mérkőzést és csak az történt, amit ő akart a ringben. Csapatunk utolsó tagja Rácz József volt, aki nem rég igazolt át hozzánk Hódmezővásárhelyről. Jóska még néhány hónapja készül a csapattal, de már látszik a bunyóján a változás. Sokkal összeszedettebben bunyózik, mint korábban. Ellenfele az elmúlt esztendő Román bajnoka Macaru Rares volt. A hazaiak azzal számoltak, hogy versenyzőnk nem sokat fog bírni a román fiú ellen és nagy meglepődésükre Jóska keményen odaállt ellenfelének, akit sokszor nehéz helyzetbe is hozott, és aki az előbbiekben leírt harapásokat sem hagyta ki a szabálytalanságokból. Ennek ellenére versenyzőnk keményen harcolt és a végén sajnos pontozásos vereségünket hirdették ki!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!