Győzött a Békési SZSK!


Eddig két bajnoki mérkőzést játszott a békési férfi kosárcsapat. Mindkét mérkőzésen - a Hadházi Farkasok és a Mezőberényi KK ellen - magabiztos győzelmet arattak Nagy Ádámék.

Két héttel ezelőtt indult az NBII- es bajnoki sorozat a Békési SZSK férfi kosarasai számára. Az első fordulóban a Hajdúhadházi KK csapata vendégszerepelt Békésen a sportcsarnokban. Több mint 200 néző előtt látványos, szórakoztató mérkőzésen nyert a hazai csapat.

"Lendületesen, jól kezdtük a mérkőzést, a kinti dobásaink rendre eredményesek voltak. Már az első negyedben 17 pontos előnyt szereztünk, szépen sorban mindenki pályára lépett, egész jól működött a rotáció. Voltak kisebb hullámvölgyek, de mindig jőtt egy- egy jól időzített tripla, egy- egy jó megoldás. Jó döntéseket hoztak a játékosok a pályán, így közönségszórakoztató meccsen nyertünk a sportszerűen, lelkesen játszó ellenféllel szemben. A vége 113 - 62 lett" - olvasható a csapat honlapján Balog Vilmos edző értékelése (www.bekesiszsk.gportal.hu)

Íme a mérkőzés adatai:

Békés - Hadházi Farkasok 113 - 62 (34-17,20-14,33-11,26-20)

Jv: Borgula, Papy

220 néző

Békés: Risimic(14/3), Solevic(17/9), Zsíros(19/15), Nagy Á.(8), Bere(5) Csere. Csorba(8), Kis G.(11/3), Nagy Cs.(-), Vujadinovic(2), Korcsog(4), Takács(6), Farkas(19/15) Edző: Balog V.

A 2. fordulóban a tavaly még NBI B- ben szereplő Mezőberényhez látogatott a csapat. A berényiek kiestek a magasabb osztályból, s a meghatározó játékosaik eligazoltak tőlük, így egy erősen megfiatalított, kevésbé rutinos csapattal indultak el az NBII- es bajnokságban. Két játékosuk, Kis Gergő és Zsíros Gábor éppen Békésre igazolt, így ők volt csapatuk ellen léptek pályára.

A berényi fiatalok nagy tűzzel, elszántan kezdték a mérkőzést, amivel meg is lepték a vendégeket. Aztán az 5. perctől védekezést váltott a Békés, s fokozatosan elhúzott a hazaiaktól. A letámadás ellenszerét kevésbé találta a berényi csapat, így egyre nagyobb lett a különbség. Ettől függetlenül nem adták fel a küzdelmet a fiatal berényi játékosok, az utolsó percig hajtottak, így a nagy létszámú közönség elismeréssel tapsolhatta meg mindkét csapatot a mérkőzés végén.

Az eredmény:

Mezőberény - BSZSK 45 - 138 (12-31,15-28,5-43,13-36)

Jv: Vezsenyi, Varga

200 néző

Békés: Risimic(23), Solevic(10/9), Zsíros(18/3), Nagy Á.(7), Bere(8) Csere: Csorba(16), Kis (3), Takács(7), Korcsog(5), Nagy Cs.(11), Vámos(13/3), Farkas(17/3) Edző: Balog V.

A héten bajnoki forduló nincs a kosarasok számára, de a sportág szerelmesei most sem maradnak kosármeccs nélkül. A Békési SZSK szombaton este Gyulára látogat a Hepp kupa küzdelemsorozat keretében. A mérkőzés 19.30- kor kezdődik a gyulai sportcsarnokban.

(A fotókat Pusztai Gábor készítette.)



Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!