Dankó Béla - Békés helytállásból, összefogásból példát mutat!


A Békési Járásban is megalakult a mentőcsapat

Ünnepélyes keretek között tett esküt 32 fő a Békés járási TITÁN mentőcsapat megalakulása alkalmából. A mentőcsapatok feladata Békés járás, Békés megye, valamint a régió illetve az ország más területén bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák, valamint katasztrófaveszély, továbbá a különleges jogrend veszélyhelyzeten kívüli időszakában jelentkező - alapvetően ár és belvízi valamint viharkárral kapcsolatos - speciális könnyű és nehéz-mentési és elhárítási feladatok ellátása, az azonnali beavatkozó erők megerősítése, a vezetés feltételeinek biztosítása, a mentőerők és a hajléktalanná vált lakosság mindenoldalú biztosítása, segítése.

A megalakulást köszöntötte Dankó Béla országgyűlési képviselő is levelében, melyet Mucsi András megyei önkormányzati képviselő tolmácsolt a jelenlévők számára.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a Titán mentőcsoport nagymértékben növeli Békés és térsége biztonságát. Az elmúlt évek szélsőséges időjárási viszonyai nemegyszer állították Magyarországot nehéz feladatok, leküzdhetetlennek tűnő kihívások elé. Ezek a kihívások, melyek gyakran elszigetelten, kisebb területeket veszélyeztettek járási szinten sokkal gyorsabban és ezáltal hatékonyabban kezelhetők.

Dankó Béla emellett elismerését fejezte ki Békés városnak, hiszen a város az elmúlt évek során nem egyszer mutatott már példát helytállásból és összefogásból.

Dr. Csarnai Judit, járási hivatalvezető beszédében taglalta a mentőcsapat felállításának folyamatát, mint mondta, először meghatározták, hogy milyen katasztrófahelyzetek fordulhatnak elő a járásban, valamint biztosította a mentőcsapatot, hogy a járási hivatal lehetőségeihez mérten minden segítséget megad számunkra jövőben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!