25 éves osztálytalálkozó volt a Reformátusban!


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Református templom
Megjelent: 2013 November 11. ( Hétfő ) 08:22
Módosítva: 2013 November 12. ( Kedd ) 15:36
25 év elteltével, hosszas előkészületeket követően, az osztálytársak felkutatása, és az osztályfőnökök megkeresése után ismét találkoztak az 1988-ban a Békési Szegedi Kis István Gimnáziumban érettségizett hajdani 4/A. és 4/B osztály tanulói.

Az iskola előtt már jóval a meghirdetett időpont előtt megkezdődött a gyülekezés. Mindenkin látszott a negyed évszázados esemény horderejének az izgalma. Mennyi ismerős arc! Volt olyan, akit már az érettségi óta nem láttunk, s olyan is akadt, akit szinte meg sem ismertünk. Sokan jöttek el. A 4/A. osztály 28 leérettségizett tanulója közül 20-an jöttek el, míg a 4/B. osztály 30 fős létszámából 21 régi diák képviselte az osztályát. Az aulában a hangzavar is pont olyan volt, mint régen. 15 órakor ismét becsengettek, és az Alma Mater kapui hívogatóan nyíltak ki előttünk. Néhány közös fotó a bejáratnál, majd osztályfőnökeink, Verbai Lászlóné és Csepelényi Attiláné a megszokott határozottságukkal beterelték diákjaikat a tantermekbe, és megkezdődött a rendhagyó osztályfőnöki óra. Az ülésrend nem volt megbeszélve, mégis mindenki megtalálta a régi helyét és régi padtársát.

Az osztályfőnöki óra keretében az osztályfőnökök köszöntötték diákjaikat. Mi pedig virággal és egy békési fazekas által készített faliórával kedveskedtük osztályfőnökeinknek, megköszönve 4 év munkáját, türelmét és szeretetét, mellyel anno és mai körülvettek minket. Az órák hátulján a régi osztálynévsor volt olvasható.

A most már 43-44 éves "nebulók"néhány mondatban beszámoltak mindarról, ami az elmúlt 25 év alatt velük történt. Életek, családok, karrierek története vált ismertté. Az élettörténetek vidám, sikeres, olykor pedig megható és szomorú képei elevenedtek meg előttünk. Lehullott minden taburól a fátyol. Itt és most az őszinteségé és a bizalomé volt a főszerep. Az óra végén egyik osztálytársunk régi közös fotókból készült, zenével aláfestett diavetítését néztük meg. A film alatt ismét felelevenedett a múltunk, és visszaemlékezhettünk a szép diákévekre.

Az óra után a Dübögő Étteremben folytattuk a nosztalgiázást, immáron a két osztály közösen. Az U alakban megterített asztalnál csatlakozhattak a családtagok is. Az asztalfőn természetesen a két kedves osztályfőnökünk kapott helyet. Vacsora után Edit néni és Erzsike néni szinte mindenkivel váltott néhány szót. Előkerültek a fényképezőgépek, és a családi fotóalbumok is a táskák mélyéről. A találkozó éjfél körül ért végett. A jelenlévő tanárok és diákok szép emlékekkel és új élményekkel szívükben tértek haza. Már most mindenki a 30 éves osztálytalálkozóra készül! Hiszen nem lehet időben kezdeni, ugye…?! ;-)

Volt egy kor......

Volt egy kor, egy iskola, egy tanterem,

Volt osztályfőnökünk, ki szeretett és megnevelt.

Volt szigor, tanítás, hisz kellett fegyelmezni,

Volt bajunk elég, merjünk elmerengeni ?!

Volt menzán hosszú sor, Bakucban sok munka,

Volt tanárainkban tőlünk felment a pumpa.

Volt egy kor, egy iskola, egy kollégium,

Volt mozi, szerelem, sok-sok irgum-burgum.

Volt felvonulás, volt csapat, volt színház,

Volt fizikán és matekórán sok szívás.

Volt szerenád- életünk nagy show-ja

Volt egy kor, ma emlékezz meg róla.

A Szegedi Kis István Gimnáziumban 1984-1988-ban 4/A. és 4/B. osztály 25. éves érettségi(osztály) találkozója emlékéül

2013. november 9.

Tételek: 1 - 20 / 123 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!