Vándorlegény Konferencia - Első Helyezés


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Debrecen
Megjelent: 2013 November 13. ( Szerda ) 09:52
Módosítva: 2013 November 14. ( Csütörtök ) 14:31
November 8-9-én rajzszakkörünk képviselője részt vett Debrecenben az ifjú kézművesek országos találkozóján. Ez alkalomból minisztériumi I. díjban részesültünk gyapjú szőttes kategóriában.

A konferencia a különböző kategóriák díjazásával kezdődött, majd a zsűri tagjai értékelték a beérkezett alkotásokat. Ezután átmentünk a debreceni Tímárházba, ahol a kalotaszegi Méra településre jellemző viseletet, festett bútorokat ismerhettünk meg egy vándorkiállítás keretén belül. A napot a Debreceni Művelődési Központban szervezett divatbemutató zárta, ahol hagyományos és mai modern, népviseleten alapuló ruhákat vonultattak fel a helyi néptáncosok.

A második nap programjai a Tímárházban zajlottak: előadást és élménybeszámolót hallgattunk Kalotaszegről, mérai fiatalok táncbemutatót tartottak nekünk. A ház udvarán lévő helyiségek különböző mestereknek adnak bemutatkozási lehetőséget: van bőrös bemutatóterem, kecskesajt műhely, hímzéseket öltögettek egy másik teremben, tönkölybúzafű lé elkészítését mutatták be, valamint fazekasműhelyben folyt a korongozás. Miután kedvünkre sétálgattunk a különböző műhelyekben egy nagy tányér debreceni töltött káposztával búcsúztattak bennünket.

A két nap rengeteg élményt nyújtott nekünk, kellemesen elfáradtunk, a hazafelé vezető úton fogtuk fel igazán, hogy milyen nagy jutalom volt díjazottnak lenni ezen az országos megmérettetésen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!