Kölcsön kocsival ment lopni a békési gyanúsított!


Bűnös úton akart pénzt szerezni az a békési férfi, akit 2013. november 13-án állítottak elő a Békési Rendőrkapitányság munkatársai. A városhoz közeli telkeken keresett olyan dolgokat, melyeket ellophat és eladhat.

Először elment az egyik rokonához, akitől kölcsönkért egy kézikocsit, mellyel a város határába ment. Az elhagyatott kerteket akarta bejárni, hátha talál valami eladható dolgot. Mikor az egyik felújítás alatt álló házban meglátott több újszerű ablakot, nem keresett tovább. Felpakolta azokat a kézikocsira, majd a város felé indult, de összetalálkozott a lopott dolgok tulajdonosával, akinek magyarázkodni kezdett. Azt mondta, hogy az ablakokat a rokonától kapta, de valószínűleg valami félreértés történhetett, amit igyekszik azonnal tisztázni. Ezzel elment, a kocsit és az ablakokat pedig otthagyta. A 34 éves békési L. Gábor azonban nem akart üres kézzel hazamenni, ezért visszament a kertekhez és az egyik telekről eltulajdonított egy kerékpárt. Rögtön ahhoz az ismerőséhez tekert vele, akiről úgy gondolta, hogy megveszi majd tőle. Így is történt, a kerékpárt azonnal eladta. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei azonban a lopásról tett bejelentést követően hamar megállapították, hogy ki vitte el a biciklit, melyet a vevőnél szétszerelt állapotban megtaláltak és lefoglaltak.

A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 34 éves békési L. Gábort gyanúsítottként hallgatták ki. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellene.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!