Több mint 150 millió forint a békési hajléktalanszállóra!


A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ által benyújtott HAJLÉK A HÁZBAN TIOP 3.4.2 -11/1-2012-0316 azonosítószámú projekt Támogatási Szerződése aláírásra kerül.

A 151 millió forint értékű Európai Uniós fejlesztés keretében a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Hajléktalanok Átmeneti Szállója kerül felújításra. A jelenlegi épületek, telephelyek felújítása és működtetése gazdaságtalan, az ellátandó feladatok a jogszabályi minimumfeltételeknek megfelelő infrastrukturális kialakítása éppen eléri az előírtakat. A fejlesztés, felújítás során a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán többek között sor kerül a telephelyen a nyílászárók cseréje, hő és vízszigetelésre, fűtés és elektromos hálózat korszerűsítésére, teljes belső burkolatok cseréjére, festése, valamint a kor szellemének megfelelő, teljes körű akadálymentesítésre is.

A fizika akadálymenetesítés mellett helyet kap minimum szinten az infokommunikációs akadálymentesítés is, az Internet eléréshez biztosított alapinfrastruktúra biztosításával, mely hozzájárul, ahhoz hogy a marginalizált helyzetbe került ellátottak emberhez méltó körülmények között készülhetnek fel a társadalmi reintegrációra a szociális munka támogató eszközeivel.

Az intézmény komplex szociális szolgáltatások ellátását végzi, a projekt keretében a hajléktalan ellátásban dolgozó szakemberek speciális, az ellátott célcsoport szükségleteihez igazított (pszichiátriai ismeretek, konfliktuskezelési, problémamegoldó, integráció, normalizáció) képzések segítségével készülnek fel kompetenciafejlesztésre, az innovatív szolgáltatások nyújtására.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!