Békési színművészek adventi műsora


Helyszin: Békés
A programot, melyen két békési születésű színművész is fellép, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Önkéntes Pont és a KÉSZ békési szervezete jegyzi.

A városi adventi rendezvénysorozat nyitányaként november 30-án három civil szervezet összefogásával valósul meg az Angyali üdvözlet: Advent érkezik című nagyszabású rendezvény.

A kulturális központban délután négy órai kezdettel sorra kerülő rendezvényen békési gyermekek és felnőttek is fellépnek, hogy segítsenek az adventre hangolódni. Nagy József római katolikus esperes-plébános megnyitó szavait követően színpadra áll mások mellett a baptista gyülekezet harangkórusa és a Szegedi Kis István református oktatási komplexum óvodáscsoportja is.

A fő műsorszám Kékkovács Mara és Jantyik Csaba ajándék előadása lesz. Mindketten Békésről indultak, és napjainkban a Budapesti Operettszínház művészei. Fellépésükkel kapcsolatban a helyi sajtónak Kékkovács Mara művésznő a következőképpen nyilatkozott:

- Szeretnénk kis áttekintést adni az elmúlt évekről, amelyek a színpadhoz sodortak minket, és amelyeket a színpadon töltöttünk. A kezdetektől, amikor szüleink kedvenceit, Szécsi Pált és Harangozó Terit hallgattunk, a most aktuális darabokig, amikben játszunk. Operett és musical, sanzon és sláger is lesz a műsorban. És persze nem feledkezünk meg a gyerekekről sem.

Az előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A rendezvény ezen a ponton nem ér véget, ugyanis még sor kerül a Nefelejcs Egyesület által kiírt adventi alkotópályázat eredményhirdetésére és a legjobbak megjutalmazására. Az alkotásokból kiállítást állítottak össze, amely vízkeresztig tekinthető meg a kulturális központ új aulájában. A novemberben 30-i rendezvény éppen ezen a helyszínen szeretetvendégséggel ért majd véget.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!