Magabiztos győzelem a PLER II ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Szombaton a PLER Budapest II csapatát fogadta a Békés. A mérkőzés első percétől fogva hazai kezekben volt a meccs irányítása, igaz a pesti csapat nem teljes kerettel érkezett.

A 2. percben már 3-0-t mutatott az eredményjelző, mikor a vendég csapatnak is sikerült gólt találnia. Azonban ezután a hazaiak folyamatosan dobálták a szebbnél szebb gólokat, így a 11. percben már 11-1 volt a mérkőzés állása. Majd a félidő további részében azért 13 gólt talált a vendég csapat is. A második félidő hasonlóképpen alakult, közönség szórakoztató játékot sikerült játszania a Békésnek. Ez a mérkőzés lehetőséget adott a fiatal játékosoknak is, hogy pályára lépjenek. A játékidő 57. percétől a közönség azért szurkolt, hogy meg legyen az 50. gól a meccsen, ezt megvalósítva 51-26-os eredménnyel zárta csapatunk a 10. fordulót.

Békési FKC - PLER Budapest II 51-26 (26-13)

BFKC: Domokos D., Styop M., Ambrus J. 3, Kopcsák J. 3, Kovács A. 5, Molnár S.10, Kardos R. 3, Polgár T. 5, Fekete G. 3, Kósa B. 3, Gazsó P. 9, Ardeleán P., Felföldi G., Domokos I. 3, Roczó T. 2, Szilágyi D. 2.

PLER g.d.: Fekete D. 4, Gáspár B. 2, Bujdos D. 2, Tóth Á. 4, Koncz A. 2, Kurczab K. 2, Fiar D. 1, Vízler M. 5, Farkas T. 2, Glózik B. 2. Edző: Horváth Attila.

Gávai Ferenc (edző): Mindenképpen pozitívan értékelem ezt a győzelmet, nem csak azért mert nyertünk, de a 25 gólos különbség az jó dolog. Azt ugye tudjuk, hogy nem komplett csapattal állt fel az ellenfél, de még egyszer hangsúlyozom 25 gólos különbséget közé tenni egy mérkőzésen, az bárki ellen egy nagyon szép feladat, amit megoldottunk. Ez azt jelenti, hogy bármekkora is volt a különbség, mindig tűzbe tudtam tartani a játékosokat, mindig oda tudtak tenni egy kicsit, úgy érzem rendben voltunk most.

Gratulálunk csapatunknak ehhez a meghatározó győzelemhez!

A következő fordulót december 1.-én 12:30-tól játsza majd a felnőtt csapat Szegeden.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!