C -a legfontosabb vitamin!


Cikksorozatunk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.
Vízben oldódó vitaminok: C-vitamin

Nem győzöm hangsúlyozni, a legfontosabb vitamin!

Legfontosabb természetes C vitaminforrás a paprika, amely kimagasló vitamintartalmú, de szinte mindenki tudja, hogy sok C-vitamin van a citromban, a narancsban, a gyümölcsökben és a zöldségekben.
Fontos szerepe van a gyermekek növekedésében, a fogazat és csontok fejlődésében és erősíti az immunrendszert.

Csökkenti a rák kialakulásának veszélyét.

A szívinfarktus és egyéb érrendszeri problémák kialakulását lassítja.

Az újabb kutatások kimutatták, hogy a napi C-vitamin szükséglet legalább 1000-3000mg. Túladagolása lehetetlen, hiszen a felesleg kiürül a szervezetből.

Szent-Györgyi Albert Nobel-dijat kapott a C-vitamin felfedezéséért. 93 évet élt meg, igen aktív életet élt és nem végelgyengülésben halt meg. Napi 3000 mg C vitamint szedett élete végéig, de időszakonként ennek a többszörösét is.

A C-vitamin hiánya fáradtságot, ínysorvadást, hajhullást, immunrendszeri gyengeséget és közvetve sok betegség kialakulását idézheti elő.

Ha nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt nyersen, úgy vegyenek be C-vitamin tartalmú készítményt. Téli időszakban ajánlatos többet fogyasztani belőle egészségünk megőrzése érdekében.

Vitaminokról szóló sorozatunk első része itt olvasható!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!