10. forduló eseményei


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Mi is történt az NB1/B férfi kézilabda bajnokság keleti alapszakaszának 10. fordulójában?

A 10. fordulót a bajnokság eleje óta mindenki várta, ugyanis a két bajnokesélyesnek kikiáltott csapat egymás ellen mérkőzött meg pénteken. A Balmazújvárosba utazó Eger végül 6 gólos vereséggel tért haza. Az első félidőben már a hazaiak eldöntötték a mérkőzést 15-6 eredménnyel, a vendég csapatnak semmi se akart sikerülni, végül 26-20-ra nyert a hajdúsági csapat.

A szombati játéknapon 3 mérkőzés volt, mint jól tudjuk csapatunk parádés győzelmet aratott a Pler Budapest II ellen. Ózd fogadta a Pick Szeged II csapatát, ahol nagy csatában a hazaiak 23-21-re győzni tudtak a Tisza partiak ellen. A Törökszentmiklós pedig a 12. helyezett Balassagyarmatot fogadta, a mérkőzés teljes ideje alatt a hazai csapat kezében volt a vezetés.

Vasárnap a Gödöllő és a Hajdúnánás meccsen 9-9 félidő után, a hajdúsági csapatnak sikerült 1 gólos 22-23 eredménnyel nyerni. Szintén ilyen szorosra sikerült a Kecskeméti TE és a Lajosmizse mérkőzés, félidőben 1 góllal vezetett a Mizse, ami végül meg is maradt a mérkőzés végére, így a két pont a vendég csapaté lett. A nyírségiek a FTC csapatát fogadták, a hazai csapat a meccs első perctől fogva kézben tartotta a mérkőzést, a félidőben már 4 góllal vezettek, majd végül 32-26 eredménnyel a hazai csapat nyert.


Kőnig-Trade-Balmazújváros - SBS Eger Eszterházy SZSE 26-20

CLAAS-Törökszentmiklósi K - Balassagyarmati Kábel SE 26-20

Békési FKC - PLER Budapest II 51-26

Ózdi KC - Pick Szeged II 23-21

Gödöllői KC - Hajdúnánás-Robzol 2000 KS 22-23

Kecskeméti TE - Primavera Mizse KC 26-27

Nyíregyháza - FTC-Bástyamillenium 32-26




Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!