Nagy küzdelmek után 7 gólos győzelem


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Hétvégén utolsó hazai mérkőzését játszotta a Békési FKC az őszi szezonban.

Mindenki tudta, hogy a vendég Balassagyarmati-Kábel SE nem lesz könnyű ellenfél. Ez meg is valósult a mérkőzés folyamán, az első félidőben fej-fej mellett dobálták a gólokat a csapatok. 18. percben 5-5 volt az eredmény, de a vendég csapatnak akkor sem adták meg a Békésiek azt az örömöt, hogy vezessenek. Két hétméterest is hibázott csapatunk, azonban a félidő végén sikerült a 28. percben egymás után 3 gyors gólokat érő támadást folytatni, így sikerült 11-9 eredményt beállítani a félidő végére. A második félidő 13. percéig tartva az előző félidő előnyét, küzdött tovább a két csapat, nem nyugodhattak meg a hazaiak sem 3 gólos előny mellett. Az 50. percben megtört a jég, sikerült folyamatosan gólokat szerezni, több vendég támadást szépen kivédekezni, majd végül a 60. perc elteltével 30 - 23-at mutatott az eredményjelző, így hazai örömökkel telt be a Békés Városi csarnok.

Békési FKC - Balassagyarmati Kábel SE 30 - 23 (11-9)

BFKC: Domokos D., Styop M., Ardeleán P., Ambrus J. 4, Kopcsák J. 2, Kovács A. 3, Lehoczki Á., Molnár S. 5, Kardos R. 1, Polgár T. 5, Szilágyi D. 1, Fekete G., Kósa B. 4, Gazsó P. 5, Felföldi G., Roczó T.

Balassagyarmat g.d.: György D. 1, Szabó A. 2, Székely K. 3, Varga J. 6, Széles Z. 1, Bán D. 3, Piroska K. 5, Dóczi D. 1, Bécsi M. 1. Edző: Kedves László.

Gávai Ferenc (edző): Végülis az tetszett, hogy végig küzdelmes mérkőzésen - igazán azt nem mondhatom, hogy jó játékkal - a szívünk mindig vitt előre. Ilyen meccsek is vannak, és ha ilyen meccseket is megtudunk nyerni, még hozzá fölényesen, az nagyon jó. Habár a mérkőzés azért, nem úgy alakult, hogy végig ekkora előnnyel a kezünkben játszunk. Biztos hogy fáradtak voltunk, egy hét alatt ez a harmadik komoly mérkőzésünk, de túl tettük magunkat rajta. Örülök a győzelemnek, tudtuk, hogy nehéz lesz, főleg a fáradtság miatt, a szívünkkel nyertük meg, úgy gondolom.

Gratulálunk csapatunknak a győzelemhez!

Jövőhéten idegenben játszák a fiúk a szezon utolsó mérkőzését a Hajdúnánás-Robzol 2000 SE csapatával december 14.-én.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!