Segítsünk a beteg békési kislánynak!


Juditka édesanyja Soósné Fekete Erika kereste meg szerkesztőségünket segítséget kérve az alábbi levéllel, melyet most olvasóink elé tárunk!

Tisztelt Békés Mátrix Szerkesztősége!

Négy gyermekes fiatal házaspár vagyunk, Békésen élünk.

Harmadik kislányunk 2006 11.26.-án született, rá 5 hónapra később életveszélyesnek nyilvánították a házunkat eközben kiderült Judit lányunk betegsége.

A kislányt 5 hónapos korában oltásra vittük, amikor doktornőnek megemlítettük, hogy egy hónap alatt mindössze 20 dkg-ot gyarapodott a baba.

A doktornő kivizsgáltatta a Juditot, de a diagnózisok eleinte ellentmondásosak voltak.

Először azt mondták lóg valami a szívén, majd később azt, hogy a szívén belül van valami. Ekkor összehasonlították a felvételeket egy Judittal egyidős baba képeivel, és végül kiderítették, hogy egy jóindulatú daganat van a kislány szívében.

Ennek az eredménynek a birtokában Szegedre küldtek minket, ahol bár elkezdték a kislány kivizsgálását, az orvosok még nem találkoztak ilyen esettel, így nem tudtak nagyon semmit mondani. majd egy több vizsgálat után kiderült, szíven belüli tumorja van, ami az aortán belül, bal kamra előtt helyezkedik el.

Amikor haza szerettük volna vinni a kislányt hétvégére, akkor nem engedték, mondván hogy meg kell műteni őt.

A beavatkozás után két héttel pacemakert ültettek be a mellkasába.

Sajnos ezt a készüléket 10.-hónapra rá cserélni kellet, mert a telep nem bírta tovább. Majd három éves korában szívbillentyű zsugorodása lett és ezért mechanikus műaorta billentyűt kelet beültetni Judit szívébe sajnos, ami majd nem nyolc órás műtét volt neki, és ekkor már a harmadik pacemakert kapta meg.

Két hétig volt lélegeztető gépen nyár végén jöttünk haza a kórházból ekkori beavatkozásnál.

Most jelenleg 2013 januárjában volt pacemaker telep cseréje ez már a negyedik neki. Az orvosok azt mondták, hogy nem valami jól működik, nem zár jól, visszaszivárog,

Aki műtötte megnézte a műbillentyűét és azt mondta minden rendben most még nem kell bántani, de majd valamikor, kikel cserélni nagyobbra.

Mi havonta, valamikor kéthetente járunk az otthonunktól Szegedre folyamatosan kontrollokra.

Házunkat, mint írtam, életveszélyesnek nyilvánították, megbeszéltük a párommal, hogy veszünk fel önkormányzati kölcsönt, megcsináljuk a házat egyúttal szocpolt is kihasználjuk.

Mire Juditka hazajött a kórházból, csináltatunk is tervrajzot, engedélyt, hogy a szocpolt is fel tudjuk venni.

De sajnos nem tudtuk, hol kezdjük el az építkezést, az új szobával vagy az életveszélyes állapot elhárításával. Úgy döntöttünk, az életveszélyes helyzet elhárítása fontosabb, de amikor kijöttek a banktól készültség fokot felmérni sajnos nem értékelték fel annyira, hogy fel tudjuk venni a szocpolt.

Sajnos elfogyott az önerőnk és egy újabb jelzáloghitelt kellet fel vennünk, de mivel volt önkormányzati kölcsönünk azt levonták és így már nem maradt pénzünk, hogy tovább tudjuk folytatni a házunkat.

Juditkánk szereti az állatokat, a számítógépes játékokat, szeret énekelni, játszani doktorosat és ha nagy lesz, intenzíves orvos szeretne lenni.

Szeret rajzolni, farigcsálni újságokból, biciklizni, sok mindenről szeret beszélgetni. Szeretni a meséket és nagyon okos, érdeklődő kislány.

Köszönettel fogadunk minden segítséget bárkitől és az alábbiaknak örülnénk nagyon:

Cement, mész, homok, tetőfedőanyagok, csempe, radiátorok, kazán

fürdőszoba felszerelés, 1000 db nf38 tégla, kivitelező segítsége.

Akik segíteni szeretnének, itt léphetnek kapcsolatban Juditka szüleivel: Soós Judit Dzsenifer

K&H Bank Zrt.Számlaszám: 10402025-83564952-51561008

Bankszámla tulajdonos neve: Soósné Fekete Erika (édesanya)

IBAN: HU48 1040 2025 8356 4952 5156 1008

SWIFT kód: 0202-S81438-100

Kapcsolattartó neve: Soósné Fekete Erika (édesanya)Kapcsolattartó telefonszáma: 06-20/440-2872

Kapcsolattartó email címe: sf.erika@freemail.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!