Békési győzelem az utolsó fordulóban


Megjelent: 2013 December 16. ( Hétfő ) 08:56
Módosítva: 2013 December 16. ( Hétfő ) 13:06
Felnőtt csapatunk hétvégén Hajdúnánásra utazott az NBI/B őszi szezon utolsó mérkőzését lejátszani. Mindenki az előző évekhez viszonyítva nem könnyű meccsre számított. Azonban csapatunk a játék első percétől fogva kézbe vette az irányítást. Mondhatni csapatunknak minden bejött.

Összeállt a védekezéssel és pontos támadásokkal, a 19. percben már 4-9-re a Békés vezetett. A félidő további részében is növelte előnyét csapatunk szép átlövés gólokkal. A 30. percben így már 10-16-t mutatott a hajdúnánási eredményjelző. A második félidő elején a hazai csapat talált egymás után két gólt, de persze a békési válasz egyből érkezett erre. A 20. percben már 15-26 eredménynél, lehetőséget kaptak a fiatal játékosok is a bizonyításra, sikerült nekik is gólokat találni. Így sikerült az utolsó meccset egy meggyőző szép játékkal megnyernie csapatunknak 21 - 28. Egy kis pihenő vár ezután csapatunkra, de a 13 bajnoki mérkőzés után ez rájuk is fér már. Reméljük a tavaszi szezonban újult erővel azt az 1 pontot, ami most elég lenne a dobogóhoz betudják majd hozni a fiúk.

Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE - Békési FKC 21 - 28 (10-16)

Hajdúnánás g.d: Tóth N. 2, Hornyák Z. 1, Oláh B. 2, Csonka P. 4, Pőser R. 1, Fülöp G. 1, Oláh T. 7, Takács G. 3. Edző: Hadas Sándor

BFKC: Domokos D., Styop M., Ardeleán P., Ambrus J. 9, Kopcsák J. 2, Kovács A. 4, Lehoczki Á., Molnár S. 5, Kardos R. 3, Felföldi G. 1, Kósa B. 1, Gazsó P. 4, Domokos I., Polgár T., Szudár Cs., Fekete G.

Gávai Ferenc (edző): Hát mindenképpen örülök, mert egy magabiztos szép győzelem volt. Úgy éreztem egész végig, az első pillanattól kezdve - nem akarok nagyképű lenni-, de nem sok esélye volt az ellenfélnek. Ehhez kellett egy stabil, jó védekezés, jó sáncmunkával mögötte egy jó kapusteljesítménnyel. Fegyelmezetten játszottunk, támadásban voltak végre átlövés góljaink, ami nagyon sokat számított, ezáltal a fal megnyílt és a beállós is tudott élni. Azt kell hogy mondjam, hogy most játszottuk a legjobban azt a játékot, amit szeretnék látni, mind támadásban, mind védekezésben. Ez pedig azt eredményezte, hogy 10 perccel a vége előtt, már 11 góllal vezettünk. Annak is örülök, hogy a fiataloknak tudtam lehetőséget adni. Tökéletes mérkőzés volt számunkra, kár hogy kevés van belőle, több kellene. Szeretnék kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni a Békési Sportszeretőnek, a Békési FKC csapat tagjainak.

Gratulálunk csapatunknak a magabiztos győzelemhez.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!