Kádas Lászlót kérdeztük junior csapatáról


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Kádas László utánpótlás vezetővel beszélgettünk, aki a NBI/B-s junior tabella első helyét elfoglaló csapat edzője. Arról érdeklődtünk, hogyan sikerült ezt a remek eredményt elérni az őszi szezonban. Nem eltúlozva, de a fiatalok kimagasló teljesítményt nyújtottak a bajnokság ezen részében.

- Hogyan értékelnéd az eltelt 2013/2014-es őszi szezonban a junior csapat szereplését?

- Az elmúlt két évben ezüstérmet szerzett a junior csapat, így egy jól sikerült nyári felkészülést követően nem tűzhettünk ki más célt mint a dobogó valamelyik fokának elérését. Az őszi fordulókbefejeztével az első helyen vagyunk , öt ponttal megelőzve a második helyen álló Kecskemétet. A 13 forduló során 12 győzelmünk és egy döntetlenünk van. De nézzük mit mutatnak a számok. A megszerzett 25 pont mellett, mi lőttük a legtöbb gólt -478-at, és mi kaptuk a legkevesebbet-322-őt. A legtöbb gólt a Pler-nek lőttünk -42-őt, a legkevesebbet a Balassagyarmattól kaptuk 16-ot. A góllövő listát Szilágyi Dávid vezeti 107 góllal. Összességében tehát a számok is azt mutatják, hogy kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt produkáltunk.


- Mennyi pihenőt kapnak a fiúk a télen?

- Egy nagyon nehéz szezon után vagyunk, ezért úgy döntöttem, hogy a téli szünetet regenerációval tölti a csapat. Mindenkinek szüksége van a feltöltődésre, hiszen legalább ilyen vagy talán mégnehezebb feladatok várnak ránk tavasszal. A végzőseinknek szalagavatóra, érettségire kell készülni, a főiskolásoknak jön a vizsgaidőszak.

- Mikor kezditek az edzéseket, a következő tavaszi szezonra nézve milyen tervek vannak?

- Az új évben január 6-án kezdjük a munkát, amiben semmi újdonság nem lesz. A kiváló őszi teljesítményünk miatt nem változik a cél , továbbra is a dobogón szeretnénk végezni. Mindenki ismeri az elvárásaimat, tudják, hogy a "középszerűség" engem nem érdekel, egyszerűen nem tudom elfogadni azokat, akik nem teszik oda magukat őszintén, akik magyarázatokat keresve csak "csalják" a kézilabdát . Mindig hangoztatom, hogy milyen szerencsés vagyok, hisz egy olyan értékes közösség vezetője lehetek, amelyből " a mai világban " egyre kevesebb van. Jó pihenést és eredményekben gazdag, sérülésmentes felkészülést kívánok mindenkinek.

Gratulálunk a csapatnak, reméljük a tavaszi szezonban is sikerül tartani ezt az eredményességet!

Jó pihenést kívánunk január 6.-ig!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!