Izsó Gábor polgármester újévi köszöntője!


Szilveszterhez, az éjféli harangszóhoz közeledve gondolataink szinte új erőre kapnak.

Emlékek és tervek, keserű pillanatok és boldog percek vonulnak el újra meg újra előttünk, hogy végül egy rendezett egésszé, egy teljes évvé álljanak össze. 2013, a lassan mögöttünk maradó óesztendő, tartalmas és tanulságos időszak volt, sok változással, küzdelemmel.

Fontosnak tartom, hogy ne lépjünk tovább, ne fordítsuk át addig a naptár lapjait, míg nem érezzük magunkénak az óévet, míg nem értjük meg üzenetét. Éppen ezért ennyire komoly, ennyire gondolatébresztő egyénként és közösségként is az új esztendőbe való belépés időszaka. Hiszen bármilyen furcsa, életünket a múlt és a jövő közötti vékony pókfonálon egyensúlyozva dolgozzuk, harcoljuk végig. Vékony fonálon, melyet jelennek szokás nevezni. Ám soha nem ez a törékeny pillanat a jelen, hanem az azt falként tartó múlt és jövő adhat nekünk célokat, feladatokat és tapasztalatokat.

Békés város egyike azon településeknek, melyek jelene, múltja és jövője harmonikus egységben szolgálja az ott lakók mindennapjait. A fennmaradásért folytatott küzdelem, a fejlődés iránti igény sok erőt adott elődeinknek történelmünk során, és sokat segített 2013-ban is, amikor számos új kihívással, változással kellett szembenéznünk. Hazánk, Magyarország az utóbbi évtizedek legnagyobb átalakulását éli át. Nagyszerű, felemelő érzés átélni mindezt, ám tudjuk, hogy ez az út nem a légvárak, az álmok világa, hanem korunk Európájának valósága felé vezet bennünket. Ezen az úton pedig csak nemzetként, együtt dolgozni akaró és tudó közösségként haladhatunk igazán sikeresen.

Büszke vagyok arra, hogy Békés városa így, valódi közösségként haladt végig a 2013-as esztendőn. Köszönet illeti ezért város minden lakóját, hiszen magukénak érezték közös ügyünket és tenni is készek voltak érte. Köszönet illeti intézményeinket: bölcsődéinket, óvodáinkat, iskoláinkat és az egészségügyet. A Kulturális Központot és a Polgármesteri Hivatal dolgozóit is, akik biztos hátteret nyújtottak a békésiek mindennapos munkájához. Abban, azonban, hogy ezen intézmények és a város lakossága így tudott együtt dolgozni Békésért, oroszlánrészt vállaltak civil szervezeteink is, akik lelkesedésükre, elhivatottságukra támaszkodva adtak keretet városunk kulturális életének, közbiztonságának.

Hiszek abban, hogy ilyen csapatban, egy ilyen városban egyéni életünk nagy kérdéseire is könnyebben kaphatunk választ. Lépjünk hát át most együtt, egy emberként 2014-be. Abba az évbe, mely ismét sok izgalommal, feladattal áll előttünk, mint egy a maga ismeretlenségében is vonzó kihívás. Rajtunk múlik, hogy mely ösvényen haladunk végig rajta.

Mielőtt azonban elindulnánk vessünk még egy pillantást 2013-ra és vegyük magunkhoz mindent, amit érdemesnek tartunk arra, hogy útravalóként, erőt adó biztatásként kísérjen bennünket 2014-ben is. Bízom abban, hogy kinek-kinek gazdag, tartalmas lesz ez a személyes csomagja és bízom abban is, hogy ezáltal közelebb kerülhetnek álmaikhoz, céljaikhoz.

Békés város Képviselő Testülete, jómagam, munkatársaim nevében is hadd kívánjak most mindehhez jó egészséget, kitartást Önöknek a 2014-es esztendőre.

Izsó Gábor

polgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!