Dankó Béla országgyűlési - képviselő jelölt újévi köszöntője!


Lassan eltelnek az év utolsó napjai is. Megtelve, emlékekkel, megoldott feladatokkal teleírva tekint ránk a 2013-as naptár, hogy hamarosan átadja helyét utódjának.

Azonban az új naptárral, jól tudjuk, nem csupán egy szám változik meg. Óriásit lép velünk előre régi útitársunk, az öröktől fogva ballagó idő.

Egy lépés ez, s talán nem is nagyobb, mint 364 társa, mégis jobban figyelünk rá ilyenkor, december végéhez közeledve. Jobban, hiszen a mögöttünk elmaradó múltat és reményeink, terveink által építgetett jövőnket köti össze.

Visszagondolva a hamarosan eltelő esztendőre tervek, kívánságok jelennek meg előttünk. Bízom abban, hogy mára a legtöbbjük életében ezek mind valósággá váltak. Nem feledhetjük, hogy ezek a sikerek, az Önök, a magyar családok sikerei mozdítják előre közös ügyünket, hazánk boldogulását is.

Magyarország számára pedig 2013 ismét óriási, történelmi mércével mérve is hatalmas lépést, óriási kihívást jelentett. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy helytálltunk, s közös erőfeszítéssel továbbléptünk az ország megújítása terén. A rezsicsökkentés, a devizahitelesek támogatása, a családbarát adópolitika mind azt a célt szolgálják, hogy ezt a megújulást erős, tenni akaró és tenni tudó állampolgárokkal összefogva érjük el.

Békés városa 2013-ban nagyszerű példája volt ennek az összefogásnak, amikor kiállt a Kormány törekvései mellett. Az itt megvalósult fejlesztéseket, a város mindennapjait megismerve egyúttal egy tetterős, felelősségteljesen gondolkodó közösséget ismertem meg. Az ilyen alkotó közösségek vezetik hazánkat a megújulás felé ezen az Európában eleddig példátlan úton.

Jól tudom azonban, hogy önámítás lenne, ha azt hinnénk, célba értünk. Önámítás, hiszen feladat, tennivaló maradt bőven az előttünk álló esztendőre is. Sokan várnak még segítséget, sokan tekintenek őszinte várakozással teli reménységgel az újesztendő felé. Szeretném, ha 2014 végre számukra is a megvalósult tervek, az előrelépés éve lenne. Induljunk hát el most közösen e felé a most még ismeretlen, ám ismeretlenségében is hívogató jövendő felé.

Bizonyára nem véletlen, hogy ez az elindulást hagyományaink szerint a jókedvvel, a derűlátó mulatással igyekszünk emlékezetessé tenni évről-évre. Szeretném, ha ez a hangulat minél tovább velünk maradna, az új esztendő dolgos hétköznapjaiban is. Ehhez kívánok most mindannyiuknak jó egészséget, sok sikert és kitartást a reánk következő, 2014-es évben is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!