Színházban a SZKIRG diákjai


2013. december 11-én a Békés Megyei Jókai Színház bemutató előadását tekinthettük meg a bérletes előadás keretében. A darab címe: Arany János-Zalán Tibor: Toldi.

Egy zenés feldolgozást láthattunk Arany művéből Zalán Tibor átiratában, amely Toldi Miklós, a parasztként nevelődő nemesifjú történetét mutatta be sajátos megközelítésben.

A rendező, Tege Antal nemcsak a történetet vitte színpadra a színészek segítségével, hanem a cselekedetek okait, illetve a szereplők gondolatait is kivetítette elénk, hogy megértsük mozgatórugóikat. Érdekes volt látni a táncoló tárgyakat, az óriásként megjelenő cseh vitézt, akit Toldi Miklós (Katkó Ferenc) úgy győz le, mint ahogy Dávid legyőzte Góliátot. A darab végén nemcsak a cseh vitézt, hanem saját magát is legyőzi Miklós. Ezen kívül erkölcsi győzelmet is láthatunk Toldi György felett, akinek jellemét zseniálisan mutatta be színészi játékával Bartus Gyula.

A darab végén láthattuk a színpadon Zalán Tibort, Tege Antal rendezőt és munkatársait.

A zenei betéteket a Magna Cum Laude, Kim Novák, Balkán Fanatik Besh o Drom, és a Kerekes Band számai szolgáltatták. Csodálatos háttérképek varázsoltak el mindenkit, a díszlet is hűen tükrözte a mű világát.

Jól éreztük magunkat, élményekkel telve utaztunk haza az előadásról.

Földesi Magdolna, Tarkovács Gréta, kísérő tanárok


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!