Az év első, a szezon kilencedik győzelme


Megjelent: 2014 Január 12. ( Vasárnap ) 19:58
Módosítva: 2014 Január 17. ( Péntek ) 16:09
Egy meccs, ahol a békéscsabai ellenfél egy percre vezethetett csak. A Békési SzSK megkezdte a Keleti csoport 2014-es bajnoki fordulóit.

December végén karácsonyi pihenőt kezdett meg a csapat egy közös edzés és vacsora után. A BSzSK játékosainak egy őzet lőtt Földi Elek.A BSzSK támogatója az esten is megjelent. Volt pezsgős koccintás is, amiben az újévi jókívánságokra emelték a poharaikat a kosárlabdásaink. A 2014-es év hazai mérkőzéssel vette kezdetét, hiszen január 11-én a Békéscsabai KK-t fogadtuk a sportcsarnokban. Két szerb játékosunk is megkapta a belépési engedélyt, így ők néhány nappal ezelőtt ismét csatlakoztak. Nem volt túlzott elvárás az újabb győzelem kivívása a Békéscsaba ellen, amit hozott is a csapatunk. Igaz nagyobb pontarányú győzelmet várt mindenki. Hogy ez nem valósulhatott meg, abban nagy szerepe van Bojan Risimic sérülésének, hiszen néhány pályán töltött perc után Sütő G. alálépett. Bojan sérülése legalább két hétre kényszerpihenőre ítéli a centerünket. Egy sérülés soha nem jön jókor. Most pedig különösen rosszkor jött, hiszen le kell mondani Bojan ponterős, kimagasló játékáról akkor, amikor a MEAFC érkezik hozzánk. (A MEAFC centere 207cm-es…) Nagyon bízunk benne, hogy a Gladiátorok jövő szombaton is sikeresen pótolják Bojan szerepét. Erre van remény, hiszen a mostani összecsapáson a stabilan jól teljesítők mellé méltón zárkózott fel: Takács Imre és Korcsog György. Mindkettejük játéka azt bizonyítja, hogy a kezdő ötösünk mellett a kispadon is ülnek igazán tehetséges kosarasok. Takács Imre pályán töltött ideje alatt közel annyit dobott, mint Nikola Solevic vagy Zsíros Gábor. Nagy Csaba utolsó másodperces 3 pontosa pedig bravúros volt! A csabaiak elnökségi tagja szerint el kellene gondolkoznunk, hogy miért csak ennyivel nyertünk. Ezúton üzenem, hogy a beteg és sérüléssel bajlódó játékosokból nem lehet kipréselni a 100%-ot. Sokan a játékvezetést is színvonaltannak ítélték. Jómagam Kohári Dönizzel értek egyet, aki szerint most nem voltunk toppon. A csapat pedig erős szurkolást kapott, hiszen a csarnok tele volt, s benne a békésieket buzdítók voltak többségben. A GU új dobossal állt ki, aki mérhetetlen átéléssel kiabálta: MINDÖRÖKKÉ HAJRÁ BÉKÉS!
Ui. Gondoltam az előbbi mondattal zárom a beszámolómat, de mégiscsak böki a csőröm egy valami. Ime: Megtenné valaki, hogy legközelebb stopperrel leméri Tóth Tamás, a békéscsabai edző pályán töltött perceit? Köszönöm!



Békési SzSK - Békéscsabai KK: 85 - 69 (20-14; 20-19; 21-29; 24-7) Risimic Bojan: 7/3; Zsíros Gábor: 11/3; Nagy Ádám: 8; Farkas Gergő: 6/3; Korcsog György: 5; Csorba Szabolcs: 11; Solevic Nikola: 13/9; Takács Imre: 10; Kis Gergő: 7/3; Bere Márton: 4; Vujadinovic Vladimir: 3/3; Nagy
Játékvezetők: Fehérvári G. Szabó L.

2014.január 18-án a MEAFC csapata érkezi Békésre. Várjuk a szurkolókat a Sportcsarnokba. Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

(Erdei K.) Fotó: (Nagy Imre)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!