Eredményes Békés Kupa U13 korosztályban


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Január 18.-án szombaton Békés Kupát rendezett a Békési FKC. Két korosztályban versenyeztek a csapatok, a 2000 január után született fiúk, illetve a felnőttek. 6 mérkőzést láthattak a nézők, 3-3 korosztályonként. A felnőtt csapatunk és a fiatalok is megnyerték a felkészülési tornát.

U13-as csapatunk a Békéscsabai DKSE ellen kezdett reggel. Már az első félidőben remek teljesítményt nyújtott 16-4 félidei eredménnyel. A csabai csapat kicsit fiatalabbak voltak fiainknál, de ügyesen próbálkoztak. A mérkőzés folyamán mindenki játék lehetőséget kapott. Szép játékkal 35-14-re nyert végül a Békés.
A második mérkőzését a Békési FKC délután játszotta a Túrkeve csapata ellen. Ugyanolyan gyorsasággal, oda figyeléssel kezdtek fiataljaink, így az első félidő végén, már 19-7 volt az eredmény. Ezen a meccsen is lehetőséget kapott minden játékos, hogy pályára lépjen, amit ügyesen próbáltak kihasználni a békési fiatal tehetségek. Végül 39-15-re nyert csapatunk. A torna igazolta, hogy a Békési FKC ebben a korosztályban is nagyon jó úton halad a fejlődésben és igenis helye van itt a Nemzeti Kézilabda Akadémia Régió Központjának.

Eredmények:
Békési FKC - Békésicsabai DKSE 35 - 14 (16-4)
Békéscsabai DKSE - Túrkeve 22 - 25 (9-14)
Békési FKC - Túrkeve 39 - 15 (19-7)

Békés: Horváth Z., Szabó P. 15, Barán N. 1, Mándy T. 5, Temesvári G. 1, Magyar B. 2, Major M. 8, Kádas B. 1, Ásós M. 3, Szász B. 11, Kecskés B. 14, Masa M. 2, Tóth P. 11, Szabó Á., Borbély I., Baji G.

Papp Bálint (edző): Gratulálok a csapatnak, hiszen nagyon szép gyors, dinamikus játékkal sikerült mindkettő ellenfelünket megverni. Ebben a korosztályban, azért mi ettől a két csapattól kimagaslóbbak voltunk, de az volt a cél, hogy fiatalabbakat is próbáljuk beépíteni ebbe a csapatba, lássák a sebesség növekedést. Illetve, hogy megnézzük, hogy a saját korosztályunkban ezzel a csapattal hogyan is állunk. Vannak nagyon szép jelek, amik apró kis hibák vannak, az majd az én feladatom, hogy edzésen kijavítsuk.

Torna végeredménye (U13-as korosztály):
1. Békési FKC
2. Túrkeve
3. Békéscsabai DKSE

Torna gólkirálya: Szabó Pál 15 góllal (Békési FKC)
Torna legjobb kapusa: Takács Szabolcs (Túrkeve)

Gratulálunk a fiatal csapatnak! További jó felkészülést kívánunk a bajnokságra!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!