A Belencéres tagja Pankotai István különdíjat szerzett!


Megjelent: 2014 Január 21. ( Kedd ) 10:37
Módosítva: 2014 Január 21. ( Kedd ) 11:50
Sok munkával teli, eredményes évet zárt a békési Belencéres Néptáncegyüttes. 2013-ban táncosaink 68(!) alkalommal léptek színpadra a város, a megye és az ország rangos eseményein, rendezvényein.

Néhány ezek közül: Részt vettünk az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron. Városunkat képviseltük a Békéscsabai Kolbászfesztiválon.

Megyénk színeiben mutatkoztunk meg a Budapesten megrendezett "Magyar Értékek Napja" elnevezésű országos gasztronómiai és kulturális seregszemlén. A teljesség igénye nélkül említett programok mellett számos városi esemény résztvevői is voltak a Belencéres táncosai.

Immár három táncosunk, Csapó Magdolna, Földesi Márton és Okányi Mihály is a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói. A 2013-as év utolsó szakmai megmérettetésén a Dévaványai népdaléneklő- és néptáncversenyen is jól szerepeltek szólistáink. Pankotai István "Arany minősítés", Simon Zoltán "Ezüst minősítés", Buzder Csaba "Bronz minősítés" díjjakkal tértek haza.

A 2014-es év is sikerrel indult, hiszen január 18-án, Pankotai István elnyerte az Egri Országos Ifjúsági Szólótáncverseny Különdíját.

A békésiek a televízió képernyőjén keresztül is szoríthatnak néptáncosaiknak, hiszen részt vesznek az MTVA népszerű műsorában a "Fölszállott a Páva" népzenei és néptáncos televíziós vetélkedőben, melynek adásait szombat esténként a Duna TV sugározza.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!