Idén több mint tizenötezer egynyári virág díszíti majd a város


Békés méltán híres gyönyörűen gondozott, virágos díszparkjairól, közterületeiről. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen 2013-ban ismét rangos díjjal jutalmazták a települést és elismerésként a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Elnökségének különdíját kapta meg.

A tavalyi évben közel húsz féle egynyári virág került a központi ágyásokba, kiemelt ágyakba, balkonládákba. A fürdő, óvoda, bölcsőde és egyéb közintézmények is csinosodtak az ott elültetett egynyáriakkal.

2014-ben megközelítőleg 15 500 darab egynyári virág lesz telepítve, melyek közül idén újdonság a menyecskeszem, díszüröm és a bársonyvirág egy szimpla virágú fajtája. A meglévő egynyári virágágyak egy részén idén évelők kiültetését tervezik Békésen az elöregedett cserjék, félcserjék kora tavasszal lesznek pótolva. Tervek szerint ültetni fognak többek között borbolyát, madárbirset, kecskerágót, orbáncfűcserjét, levendulát, tűztövist, bangitát, és némely rózsa ágyás is új fajtákkal lesz frissítve. A cserjék, bokrok metszése a téli hónapok kivételével folyamatos.

Az ágyások egész évben gyommentesek, a város tiszta és rendezett. Köszönet illeti ezért a kitűnően szervezett keretek között dolgozó közfoglalkoztatottak lelkiismeretes munkáját. Ebben az évben fejlesztve lesz még a városi faiskola is ahol helyet kap majd a mézelő hárs, ostorfa, magyar kőris, szivarfa és galagonya. Folyamatosan saját szaporító anyaggal újabb cserjéket, és fákat fogunk előállítani azzal a céllal, hogy bármikor hozzáférhető legyen a városi telepítések számára egy megnyugtatóan nagy növényállomány.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!