Hetedik alkalommal is Kerékpárosbarát Település Békés!


Megjelent: 2014 Január 23. ( Csütörtök ) 09:25
Módosítva: 2014 Január 24. ( Péntek ) 15:16
Idén hetedik alkalommal vehette át Békés a Kerékpárosbarát Település címet. Az önkormányzatunkat az ünnepélyes átadáson Izsó Gábor polgármester képviselte Szentendrén, ahol közös megállapodást írt alá a szövetség nevében a Magyar Autóklubbal

Az elismerést dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át a települések képviselőinek.

A pályázat kiírója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen 23 Kerékpárosbarat Településnek és 27 munkahelynek ítélte oda az elismerést.

A díjátadás során aláírásra kerül a Magyar Autóklub és a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége közti együttműködési megállapodás.

Az aláíró felek elkötelezettek arra, hogy hangsúlyozottan a napi, közlekedési célú kerékpáros közlekedés érdekében saját lehetőségeiket felhasználva támogassák a környezettudatos közlekedés ezen dinamikusan fejlődő ágát.

Ennek érdekében szakmai anyagaikról, programjaikról tájékoztatják egymást, szakmai rendezvényeiken megjelenítik a másik partner ez irányú munkásságát és összefogva tájékoztatják, oktatják a gépjárművezetőket, a kerékpárosokat, külön kiemelve a fiatalokat.

A megállapodást az Autóklub részéről Hegedűs Oszkár, a KETOSZ részéről Izsó Gábor Elnök urak írták alá.

Bekes megyében összesen négy város és egy község kapott elismerést így Békés, Dévaványa, Békéscsaba, Köröstarcsa, Gyomaendrőd es Szarvas.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!