Eredményes Főnix Kupa szereplés


Hétvégén a 2000-s és 2004-es korosztályos csapataink Debrecenben a Főnix Kupán vettek részt. Mindkét csapatnak igen szép eredményeket sikerült elérni a tornán. Szombaton voltak a csoportmérkőzések, majd vasárnap a helyosztók.

2004-es csapatunk délelőtt a Salgótarján csapatával játszott, akik sajnos 10 gólos győzelmet arattak csapatunk ellen. Délután még két mérkőzés várt kis csapatunkra. Először a Balmazújvárost sikerült, meghatározó 10 góllal megverni, majd a Zrínyi M. Budapest csapata ellen is 10 góllal, fölényesen nyertek a fiúk. Így a csoportban sikerült a 2. helyen végeznie a csapatnak.

Vasárnap a hármas helyosztók következtek, azaz A és B csoport második helyezettjeivel kellett játszani. A Békéscsabai DKSE ellen kezdtek reggel a gyerekek, sajnos a csabaiak jobbnak bizonyultak. Délután a Postás SE csapatát viszont sikerült 7-22-re legyőzni, így sikerült végül az 5. helyen zárnia csapatunknak a tornát.

Csapat tagjai: Tóth Tibor, Hegedűs Ferenc, Gecse András, Baun József, Nagy Zétény, Vidovenyecz Máté, Vizsnyiczai Marcell, Nagy Gáspár László, Gazsó Péter, Beinchródt Ervin, Kriszta Dominik. Edző: Gazsó György

2000-es csapatunk is szombat délelőtt kezdte a tornát. A csoportmérkőzéseket, fölényes győzelmekkel zárt a csapat. Ez is bizonyítja, hogy csapatunk igen csak kimagaslik a korosztályában.
Békési FKC – Gézengúz UKC-Kalocsa 42-12
Hajdúnánás KMN Kft. – Békési FKC 8-24
Békési FKC – Sárospataki Torna Club 42-9

Vasárnap így a hármas döntőben az 1-3. helyért játszottak a fiúk. Délelőtt a Dabas csapatával kerültek össze, de ezt az akadályt is sikerült 24-14-es eredménnyel megoldani. Délután következett a nagyobb falat, a hazai pályán játszó Debrecen ellen. Nem jól kezdett a Békés, ám mégis vezetett és partiban is volt, az otthon játszó Debrecen ellen, végül 22-19-re a hazai csapat nyerte a mérkőzést és a Főnix Kupát is.
Ez is dicséretre méltó teljesítmény volt a fiúktól 12 csapatból 2. helyezettnek lenni szép eredmény. Emellett Szász Bálint lett a torna legjobb játékosa.

Papp Bálintot
kérdeztük csapata szerepléséről: "Hasznos 3 napon vagyunk túl, minden játékosomat tudtam játszatni, hiszen magabiztos győzelmeket arattunk a döntőig. A döntőt, sajnos nem úgy kezdtük, hogy azt illet volna. De aztán nagyon szépen felálltunk és meg is fordítottuk a mérkőzést. Két gólos előnynél háromszor is támadtunk, sajnos ott remegtünk, aztán kicsúszott a mérkőzés a kezünkből. Összességében ez a társaság sokra hívatott, tehetséges gyerekekből áll, a tapasztalt hibákat javítani kell."

Csapattagjai: Borbély István, Csergő Dániel, Takács Szabolcs, Kecskés Bence, Szász Bálint, Tóth Péter, Szabó Pál, Mándy Tibor, Magyar Benedek, Varga Levente, Major Márk, Masa Miklós, Baji Gergő, Ásós Miklós, Kiss Róbert.

Gratulálunk mindkét csapatunknak, csak így tovább!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!