"Szenzáció! Élő ember egy hal gyomrában"


"Szenzáció! Élő ember egy hal gyomrában"

A 2013/2014-es tanév második félévét megnyitó csendesnapon egy "rejtélyes utazó" látogatott el a Szegedi Kis István Református általános Iskola Petőfi utcai alsó tagozatára. A templomból visszaérve értesültünk egy rendkívüli hírről, miszerint egy ember 3 napot töltött egy óriási hal gyomrában. Minden osztály számára izgalmas feladatokat tartalmazó "küldemény" érkezett erről a személyről. A színezőkből, találós kérdésekből, a Nagy hal kicsi történetéből és a keresztrejtvényből a gyerekek hamar rájöttek emberünk nevére, aki nem más, mint Jónás próféta.

A "szenzáció" a Hajnal Ábel Közösségi Teremben folytatódott, ahol a 4. a osztályosok bemutatták Jónás, a kesergő című nagy sikerű jelenetüket és begyűjtötték az elismerés tapsviharát! Megtudtuk, hogy ez a nagy hal igazából emlős állat, és olyan hatalmas, mint 11 elefánt együttvéve, így Jónás kényelmesen "utazhatott" - a sötét és a bűz ellenére. Megismertük közelebbről Jónás és Isten kapcsolatát, és magunkra is ráismertünk, amikor Jónás nem engedelmeskedett Isten parancsának, elmenekült feladata elől, végül belátta hibáját és imádkozott. A gyerekek kismackókká változva rájöttek, hogy nem is olyan nehéz szót fogadni… Csengő hangú 3.b osztályos kislányok énekelték a "Jónás nem szeretnék lenni" kezdetű gyermekéneket, mely igazán felüdítette hallgatóságukat!

Diákok, tanárok egyaránt megerősödtünk abban: "Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?" Így vágunk neki a következő félév tanulmányi munkájának.

Fotók: Pusztai Gábor A "tudósító": Szabó Balázsné Bondár Mónika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!