Gasztronómiai díjakat nyert a Polgármesteri Hivatal csapata!


A III. Kamra Mustrán és V. Kocsonyafőző Versenyen vett részt az öt főből álló csoport. Részvételükkel a békési termelők áruit népszerűsítették. Nagy sikert aratott a Csapó Pékség szilvalekváros papucsa, a Békés Húsfeldolgozó Kft. kolbásza és Komáromi Tibor csípős füstölt sajtja is.

A békési kosárban megtalálható volt még helyi pálinka és gyümölcs aszalványok, a békési START közmunka program által termelt termékekből előállított savanyúságok, a Körözsi Méhészet vegyes méze, Győri Sándorné csigatésztája és tarhonyája, a Drucker Pékség kenyere, Kiss István őrölt paprikája valamint a Diós Tanyán készített dióolaj, pucolt dió és szilvalekvár.

A rendezvényen több díjat is nyert a város csapata. Egy Békésre jellemző kamra részleteit mutatták be, mellyel ezüst fokozatú helyezést ért el a város csapata. A kocsonyafőző versenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményért különdíjban részesítették a csapatot, a békésiek kocsonyáját "Csaviga" készítette. Kelt tésztából készített süteményével Balog Gáborné, a Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke, Jeneiné Lagzi Mária piacfelügyelő és Orbánné Szabó Eszter lakatta jól a közönséget.

Az odalátogatók a színpadon láthatták a Belencéres Néptáncegyüttes egyik tagját, Pankotai Istvánt, aki nemrégiben az Egerben rendezett néptánc szólóverseny különdíját nyerte el.

Tételek: 1 - 20 / 48 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!