100 horgászegyesületnek tart fórumot Farkas Zoltán elnök


Helyszin: Békéscsaba
A mai napon, 2014. február 6-án, délután 16.00 órától közel 100 horgászegyesület részére tart közös FÓRUMOT a Békés Megyei Önkormányzat és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, továbbá a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Tisztelt Horgásztársunk!

Örömteli várakozással várta hazánk egész horgásztársadalma azt az új jogszabályt, mely végre tisztább és átláthatóbb viszonyokat teremt a horgászat és a halászat szabályozásának terén. A korábbi, 1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról és a mostani, 2013-as CII. törvény a halgazdálkodásról és hal védelméről című szabályozást már a címük is jelentősen megkülönbözteti egymástól.

Az új jogszabályt 2013. december végén követte a végrehajtási rendelet, melyet – azt gondolunk – minden horgászegyesületnek, ismernie kell, annál is inkább mert a Békés Megyei Önkormányzatnak és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének közös célja, hogy Békés megye kiemelten fontos horgászturizmussal rendelkező megye legyen és a Körösök völgye illetve a Berettyó országos és nemzetközi szinten is turisztikai cél legyen a horgászok részére.

Mindezen célok mentén tisztelettel hívom és várom Önt, legyen partnerünk céljaink megvalósításában, melynek első állomásaként FÓRUMOT tartunk, melyen tételesen bemutatásra kerül az új, a horgászok életét meghatározó törvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet szabályrendszere.

Időpont: 2014. február 6., csütörtök, 16.00 óra

Helyszín: Körösök Völgye Látogatóközpont

Békéscsaba, Széchenyi liget

A FÓRUMON a Békés Megyei Önkormányzat a KHESZ és a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői ismertetik "A vidékfejlesztési miniszter 133/2013. (XII. 29.) VM rendelete a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról" című jogszabály fejezeteit.

Bízunk benne, elfogadja meghívásunkat, találkozzunk a február 6-án, a fórumon! További információ a fórummal kapcsolatban a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal Elnöki Kabinetjétől kérhető a 06-66-441-156-os számon, vagy a magdolna.ottlakan@bekesmegye.hu e-mail címen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!