Újabb 1 milliós fejlesztés a kültéri medencén!


Hamarosan újabb a kilátogató vendégek kényelmét szolgáló fejlesztéssel a Békési Uszoda külső termálmedencéje.

A szakemberek az elmúlt napokban kezdték meg a létesítmény ponyvázását. A felállított "redőnytakarónak" köszönhetően kisebb lesz a párolgás, jelentősen csökkentve ezáltal a medence hőveszteségét.

Az elmúlt időszakban egyedi arculat kialakítására, a terület folyamatos újítására, a szolgáltatás bővítésére sok ötlet, elképzelés született mind az önkormányzat mind A "Békési Fürdőért" Közalapítvány részéről. Ebben a hónapban újabb, látványos fejlesztési állomásához érkezik a kültéri egység.

A napokban kezdték meg ugyanis a külső termálmedence ponyvázását, melynek tartószerkezetét rozsdamentes időtálló anyagból készítették a Békés Drén Kft. lakatos műhelyében. A "takaróponyva" – mely szintén egy helyi vállalkozó műhelyében állítanak össze- olyan anyagból készül mely szöveterősítéses megoldásnak köszönhetően a természeti hatásoknak is ellenáll és tartós lesz.

A szerkezet többek között megvédi a medencében ülőket az esőzéstől és a káros UV sugárzástól. A kivitelezés anyagköltsége 950.000 forintba kerül, melynek nagy részét adományokból, felajánlásokból finanszírozzák.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!