Hétvégén rajtol a tavaszi szezon


Egy jól sikerült felkészülési tornát tudhat maga mögött a felnőtt csapat. Azonban a hétvégén már az éles mérkőzések sorozata megkezdődik az NBI/B-s bajnokságban. Idegenben lépnek majd pályára a fiúk az FTC otthonában, nem lesz egyszerű. Az ősszel velük kezdtük itthon szezont, amikor sikerült 34-31-es hazai győzelmet aratnia csapatunknak. A Magyar-kupában összesorsolták a két csapatot a IV, fordulóban. A Békés utazott a pesti csapathoz, mivel előrébb álltunk a bajnokságban. A kezünkben volt a mérkőzés, de sajnos 26-24-re kikaptunk. Hétvégén itt a lehetőség, hogy visszavágjunk a Fradi csarnokban a Kupa kiesésért.

Régóta Békés város csapatát erősítő Molnár Sándort és Domokos Dusánt kérdeztük, Ők milyen elvárással indulnak a bajnokságnak?

Molnár Sándor

"Szerencse kell majd, az igen szorosnak ígérkező fordulókhoz. De a csapat is kitűzte, hogy jó lenne a tabella 3. fokán végeznünk."

Domokos Dusán

"Harcias, megalkuvást nem tűrő, az utolsó pillanatig küzdő csapatot szeretnék a pályán. Ki kell hoznunk a lehető legtöbbet az igen nehéznek tűnő tavaszi szezonból. Úgy gondolom, hogy célunk az első ötben végezni."

Polgár Tibort, mint a BFKC csapatkapitányának is feltettük a kérdést, hogy mit vár el a csapattól, milyen célt tűztek ki?

Polgár Tibor
"Továbbra is ugyanolyan harcias, küzdelmes csapat leszünk, mint az ősszel. Előrébb szeretnénk végezni, mivel a mezőny nagyon szoros, így lesz lehetőségünk javítani. A hazai meccseket hoznunk kell, plusz idegenből jó lenne pár bravúros pontszerzés. Köszönjük a békési Szurkolóknak az őszi segítséget és várjuk vissza őket februártól a Sportcsarnokba."


A hazai góllövőlistát Kovács Attila vezeti, a hétvégi FTC elleni mérkőzésről kérdeztük a véleményét.


Kovács Attila
"Nehéz tavaszi szezonra számítok. Sajnos számomra nem sikerült jól a felkészülés, mivel a második hét elején, egy egymás elleni gyakorlásnál kificamodott a vállam, így a labdás edzésekből, edzőmeccsekből teljesen kimaradtam, csak külön tudtam edzeni. Nehéz lesz így formába lendülni, pedig az első meccsünk rögtön nagyon fontos lesz a Fradi ellen. Ha ott pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni, az később még nagyon jól jönne. 3 esélyes ez a mérkőzés. A Fradi sötét ló volt a bajnokság elején, 2-3 játékost leszámítva nem nagyon ismerte őket senki. Azonban folyamatosan javuló formát mutattak és bizonyították, hogy fordulóról fordulóra fejlődnek. Felkészült edzőjük van emellett, úgyhogy én a Ferencvárost odasorolom a potenciális bronzesélyesek közé. A két csapat céljai közel azonosak, úgyhogy nagy fegyvertény lenne pontot, vagy pontokat hozni Budapestről. Ehhez higgadt csapatjáték és jó egyéni teljesítmények kellenek. A véleményem egyébként nem változott nyár óta a céljainkról. Természetesen nagyon örülnék, ha megszereznénk a bronzérmet és ezért mindent meg fogunk tenni! A jó szerepléshez fontos lenne, hogy elkerüljék a csapatot a sérülések! Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a középmezőny, így lehet, hogy május végén 1-2 ponton fog múlni, hogy harmadikok, vagy nyolcadikok leszünk. Küzdeni fogunk, számítunk a szurkolókra, hajrá Békés!

Reméljük sikerül a fiúknak teljesíteni a terveiket!
Február 8.-án rajtol a bajnokság az FTC otthonában kezdenek, majd február 17.-én(hétfőn) itthon lépnek pályára az Eger ellen 16 órától a felnőttek és 18 órától a juniorok.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!