Élelmiszercsomag osztás


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2014 Február 6. ( Csütörtök ) 21:13
Módosítva: 2014 Február 10. ( Hétfő ) 14:01
Békés Város Önkormányzata az EU Élelmiszersegély Program keretében ismét élelmiszersegélyt osztott, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával.

Ennek keretében 2014. február 6-án 11.440 kg liszt, 10.560 kg kristálycukor, 6.720 kg 4 tojásos orsótészta, 1.620 liter étolaj és 1.800 kg instant kakaópor került szétosztásra több mint 5000 rászoruló között. A családok levélben értesültek, hogy hol és mely időpontban vehetik át a részükre készített élelmiszercsomagot. A rendelkezésre álló adományból a lehetőségekhez képest igyekszünk a lehető legtöbb család részére élelmiszert juttatni.

Az EU élelmiszersegély program keretében az élelmiszer a legrászorulóbb, alábbi két kategóriába tartozó személyek részére kerül kiosztásra:

- létminimum közelében élők,

- kisnyugdíjasok.

Békés Város Önkormányzata a fenti jogosultsági szempontokat figyelembe véve, a Polgármesteri Hivatalnál rendelkezésre álló adatok alapján, illetve a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, a nyugdíjas és civil szervezetek, egyházak, és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által korábban leadott adatokból állította össze a segélyezettek körét.

Az élelmiszersegély programban kiosztásra kerülő élelmiszerekről szigorú, előre kiadott kiosztási adatlapokon kell az elszámolást teljesíteni a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felé.

Az élelmiszersegély szállításában Balázs László önkormányzati képviselő (vállalkozó) segített, aki ingyenesen hozta el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Vésztőn található telephelyéről a kiosztásra kerülő élelmiszereket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!