Nehézségekkel teli első forduló


Megkezdődött az NBI/B-s tavaszi szezon Szombaton, csapataink Budapestre utaztak az FTC otthonába.

Megkezdődött az NBI/B-s tavaszi szezon Szombaton, csapataink Budapestre utaztak az FTC otthonába.

Junior csapatunk 14:30-kor kezdett az Elek Gyula sportcsarnokban. Mindkét csapat nyerni akart, ez már az első percektől látszódott a pályán. Az első félidőben fej-fej mellett küzdött a két csapat, a gólok egyre csak szaporodtak, a 29. percben 17-17-et mutatott az eredményjelző, amit végül a hazai csapat két gyors góllal a félidő végére 19-17-re javított. Majd következett a második játékrész, a 6. percben már 22-22-es döntetlen vissza is jöttek a békési fiúk. Ezek utána felváltva estek a gólok, ugyanúgy, mint az első félidőben. Domokos és Fedor szép megoldásokkal egymás után szerezte a gólokat. A 24. percben egy 3 gólos szériával sikerült ellépnie a BFKC-nak két góllal, ami addig a mérkőzés folyamán egyszer sem sikerült. Végül már a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, az utolsó 6 percben még egy találattal szépítettek, de nem tudtak mit kezdeni a magabiztossággal, ami végre csapatunkban a mérkőzés végére kiépült. Így végül a szezon első mérkőzését igaz sok hibával, de sikerült 31-33-ra megnyerni.

FTC-Bástyamillenium - Békési FKC 31-33 (19-17)

FTC: Jandsó D, László D, Végh L. 1, Nagy B. 7, Eőry V. 3, Garanvölgyi A. 7, Hadobás B. 7, Kovács M. 4, Kuhn S., Mogyorósi T., Urbán S., Ónodi K., Bártfay A., Pádár D. 2. Edző: Kiss György

BFKC: Styop M., Földesi B., Felföldi G. 6, Roczó T., Gulyás E., Szabó P., Kánya L. 5, Fedor B. 4, Szász B., Teleki L., Domokos I. 12, Molnár G., Szilágyi D. 3, Karács M. 1, Szőnyi P., Szudár Cs. 2.

Kádas László (edző): A szezon első mérkőzésén nagyon értékes idegenbeli győzelmet arattunk. A hibák kijavításán tovább dolgozunk. A Domokos Imre, Fedor Bence alkotta jobb oldalunk nagyszerű teljesítménnyel eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok minden játékosnak és segítőnek. Köszönöm.

Felnőtt csapatunknak azonban ennyire nem sikerült jól a hétvégi bajnoki rajt. A 9. percig semmi probléma volt, szépen befejeztük a támadásainkat és gólokat szereztek a fiúk, azonban ezután, mintha teljesen leblokkolt volna csapatunk. Gávai Ferenc időt kért, miután a harmadik támadást se sikerült góllal befejezni, ám ez se eredményezett újabb találatot. 15 percig nem tudott gólt lőni csapatunk, szét esett a támadás és védekezés, amit a hazai csapat kihasznált és gólokkal büntette a Békést. Végül a 30. perc elteltével 19-7-t mutatott az eredményjelző. A második félidőben pályára lépett mindenki, egyéni megoldásokból sikerült gólokat szerezni, a fiatalabbak is próbáltak felvenni a mérkőzés iramát, a második félidőt végül 14-11-re sikerült kihozni. Összességében 35-18 lett a mérkőzés végeredménye. Ez most nem sikerült csapatunknak, menni kell tovább és készülni a következőre.

FTC-Bástyamillenium - Békési FKC 35-18 (19-7)

FTC: Tuba Kovács E., Molnár Gy., Deli P. 3, Takó D. 5, Szilágyi P., Szabó D. 3, Kónya B. 5, Békefi A., Félegyházi Zs. 1, Gyurcsovics Á. 1, Pozsgai B. 9, Iváncsik R. 1, Márkus B. 4, Szovszki Gy. 2, Grandjean G. 1, Hadobás B. Edző: Kiss György

BFKC: Domokos D., Styop M., Ambrus J., Kopcsák J. 2, Kovács A. 1, Lehoczki Á. 1, Molnár S. 4, Kardos R., Polgár T., Sipeki L. 3, Felföldi G. 2, Kánya L. 1, Szudár Cs., Domokos I., Kósa B. 1, Gazsó P. 3.

Gávai Ferenc (edző): Fogalmam sincsen mit mondjak, szinte soha nem voltam ilyen helyzetben, amit ma műveltek a játékosaim ez kritikán aluli. Nagy volt a fogadkozás, ez lett belőle. Borzalom volt, ha ezt egy szóval kellene összefoglalnom.

Gratulálunk junior csapatunknak, bízunk a felnőttekben, hogy sikerül ezen a rossz kezdésen átlépni és a céljaikat megvalósítani a szezonban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!